Infoagenda

Published on octombrie 16th, 2014 | by Marius

0

1814 Anul Miracolelor – Bicentenarul Constituția Norvegiei

Afis Aman_mic-1

1814 Anul Miracolelor

1814-2014   Bicentenar Constituția Norvegiei

Ambasada Regală a Norvegiei în România, Muzeul Municipiului București și Muzeul Theodor Aman au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției de postere ”1814, Anul Miracolelor” sâmbătă, 18 octombrie 2014, la ora 11:00, la Muzeul Theodor Aman (str. C.A. Rosetti nr.8), pentru celebrarea a 200 de ani de la adoptarea Constituției Norvegiei.

Doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Norvegiei în România, va deschide acest eveniment alături de domnul Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului București. Sunt invitați la acest eveniment reprezentanți ai corpului diplomatic, mass media, societății civile și mediului academic.

Pe parcursul unui an turbulent, Norvegia a adoptat prima constituție la data de 17 mai 1814. În acest an Norvegia a devenit independentă față de Danemarca și a intrat într-o uniune cu Suedia. Uniunea celor două țări a durat până în anul 1905. Constituția Norvegiei este cea mai veche din Europa aflată încă în uz. Acesta a suferit mai multe amendamente, dar nu a fost niciodată înlocuită cu un nou act constituțional.

Scopul acestei expoziții este de a oferi publicului român o privire de ansamblu asupra celor mai importante evenimente politice din 1814, precum și de a prezenta unele dintre punctele centrale ale Constituției Norvegiei în forma sa actuală.

Tags: , ,


About the Author



Back to Top ↑