Infoagenda

Published on februarie 12th, 2017 | by Marius

0

Artistul plastic Ovidiu Cărpușor expune în Poiana Brașov

1.1

In modernul spațiu expozițional din noul Centru de agrement și divertisment, deschis de curând în stațiunea montană, în colaborare cu Primaria Brasov, artistul plastic Ovidiu Cărpușor etalează pentru prima dată în Poiana Brașov 25 de lucrări executate în pensulă și cuțit de paletă în tehnicile: ulei, acrilic și acuarela. Creațiile artistului subliniază ca tematică în general, frumusețea pură, sensibilă și sublimă a femeii – misterioasă totodată, surprinsă în diverse ipostaze ale fastului și balului, în antiteză cu viața simplă, cotidiana, deseori facând aluzie în lucrările sale și la celebrul carnaval venețian.

Artistul plastic transilvanean Ovidiu Cărpușor, absolvent al Universităților de Arte Plastice și Restaurare din Florența, București și Sibiu, Doctor în Arte plastice și Decorative, totodată și specialist în restaurarea picturii de șevalet, prin creațiile și participările sale, a promovat în afara granițelor țării noastre arta plastică românească la Ambasadele și Institutele Culturale Române din Austria, Franța, Ungaria, Australia etc, dar și la cel mai renumit și important Festival al artelor – International Art Fair din Rotterdam din septembrie 2016, unde au participat peste 200 de artisti din intraga lume. Ovidiu Cărpușor este singurul artist din tara care figurează în muzeu alături de operele maeștrilor Michelangelo și Rafael, întregind în mod fericit, pentru noi, astfel, prezența românească la Vatican.

Pictura lui Cărpușor a fost apreciată și elogiată în diverse expoziții în țară și în Austria, Olanda, Germaia, Franța, Spania, Japonia, Italia, Australia, etc. Ovidiu Cărpușor celebrează impactul pe care-l are cu realitatea interioară și exterioară, devenind reflexul unei viziuni în care totul este integrat unui sistem dinamic, unei deveniri neîncetate. Indiferent de stilul abordat de-a lungul vieții sale de creator, Ovidiu Cărpușor face o pictură care expune doar o parte din elanul dezlănțuirilor gestice și bătăliilor care se dau între impulsul spontan al inspirației și rigoarea ordonatoare a imperativelor estetice.

Ca Art Manager al Galeriilor de Artă „Transilvania” din Brasov, Ovidiu Cărpușor a promovat în ultimii 10 ani arta plastică românească în diverse locații în țară și în străinătate, reușind să fie activ atât pe scena națională dar și internațională, să sporească vizibilitatea și accesibilitatea lucrărilor pe piața de artă și să încurajeze cooperarea și dialogul (inter)cultural atât între colecționari, investitori cat și cu instituțiile culturale. Consilier de investiții și autentificări în arta plastică, Ovidiu Cărpușor a menținut o legătură pertinentă între colecționari, contribuind constant la ascensiunea și sedimentarea pieței de artă contemporană din România, în investiții corecte în artă, dar și la ritualizarea și transparența legăturii dintre public, colecționari și artiști, prin implicarea sa în organizarea diverselor evenimente artistice și culturale, expoziții și licitatii de artă.

Vernisajul a avut loc vineri, 10 februarie și a fost însoțit de o degustarea de vinuri și un mic concert.

Expoziția poate fi vizitată la Centrul de agrement și divertisment din Poiana Brașov în perioada 3 februarie – 3 aprilie 2017, la etaj.

2.1 2.2 2.3  5.1

7 8

11 12

2 3

9

 


About the Author



Back to Top ↑