Infoagenda

Published on October 21st, 2016 | by Marius

0

BEHOLD, pictură de Daniela Grapă, la U-Art Gallery

afisj-jp.mic

U-Art Gallery /Bucuresti găzduiește în perioada 25 October – 17 November 2016 expoziția de pictură a artistei Daniela Grapă, intitulata “Behold”. Vernisajul are loc marți, 25 October 2016, hours 17 and it will be supported by the art critic Dr.. Marius Tita.

invitatiej.mic

Daniela Grapă este absolventă a Universității Naționale de Arte “George Enescu” din Iași, Painting specialization, la clasa profesor Dan Hatmanu, și sculptură, clasa profesor Dan Covataru, precum și a unui program de studii masterale de filosofia artei și management cultural la Facultatea de Filosofie a Universității “AL.I. Cuza” din Iași.

dana-poza.mic

Daniela Grapă este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, și a înregistrat o bogată activitate artistică, manifestată prin expoziții personale și de grup și participări la tabere de creație, atât în țară cât și în străinatate.

Expoziția aduce în atenția publicului de arte vizuale un amplu demers artistic, impus printr-o intenționalitate complexă, care se bucură de o corectă adecvare a mijloacelor de investigare vizuală.

“… chiar dacă apelează la recuzita convențională a figurației centrate pe sugestie și expresie, nu ocolește justificările de factură speculativă sau conceptuală … Pictează măști celebre în care pare a-și recunoaște modelele, autoportrete, antropomorfii contorsionate, repliate spre sine, surprinzând ambivalența omului, natura duală a acestuia, intersectând obscurități și evidențe, contraste și afinități, defecte și virtuți. Astfel văzut, omul generic este deopotrivă puternic și vulnerabil, stăpân pe sine și fragil”. Petru Bejan, art critic, în Revista de artă vizuală “ISART” nr.3/2015.

Autoportret (2) AutoportretAnonimi

Anonim cod genetic1

O figura O umbra

Rembrandt studiu Stare

Reintoarcere

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑