Eveniment

Published on august 2nd, 2015 | by Marius

0

Ceramiști la Zduny

După frumoasa aflare a unui fantastic grup de artiști ceramiști din Polonia și România la Sighișoara, cum și fotografic am mai relatat, povestea a continuat în găzduirea polonezilor, la Zduny, la ei acasă.

Cel de al Vll-lea Simpozion Internațional de Artă Ceramică de la Zduny (Polonia) a reunit, din 20 iulie până pe 2 august, creatori din Polonia – Agnieszka Marciniak și Wlodzimierz Ćwir, coordonatorii proiectului, Teresa Milewicz, Danuta Tomaszewska, Agata Makutynowicz, Sebastian și Ela Pietkiewicz , România – Liliana Marin, Vasile Cătărău, Lavinia Georgiana Raican, Nicu Ardelean, Ana Călugăru și Rodica Costianu, Franța – Martine Aquaviva, Benoit Viet, Clemence Renaudat și Georgia, cu Leri Papidze.

Întâlnirea a început cu o expoziție în care s-au aflat și lucrările realizate de artiști în timpul întâlnirii de la Sighișoara și a continuat, la Kaflarnia, una dintre cele mai vechi fabrici de ceramică din Polonia, cu o activitate intensă, în timpul căreia au fost abordate mai multe tehnici ale ceramicii de artă. La final, au fost acordate și premii, numai premiul l, de trei ori, și tot atâtea mențiuni. Clemence Renaudat, Liliana Marin și Nicu Ardelean sunt cei recompensați cu premii iar Lavinia Georgiana Raican, Martine Aquaviva și Benoit Viet au primit mențiuni. Organizatorii, ceramiștii polonezi, merită un premiu special pentru tot efortul lor.

22.x

Kaflarnia, Zduny

xxx  1.x.

  14 15

 Lavinia Georgiana.2

Lavinia Georgiana Lavinia Georgiana.11.x

Lavinia Georgiana Raican

Liliana Marin.2 6.x

Liliana Marin.5 Liliana Marin

Liliana Marin

Liliana Marin.1.x Liliana Marin.3.x

11.x  12.x

Sebastian și Joanna Pietkiewicz

marin liliana Martine Acqua Vasile Catarau.x

rodica.1.x  rodica.2.x

Rodica Costianu, Leri Papidze, Teresa Milewicz

rodica.3.x  rodica.4.x

nicu.4 nicu.2

Nicu Ardelean, cu masca, fără masca

nicu.5

nicu.1   Nicu.3 

Wl Cvir.1 Wl Cvir

De Wlodzimierz Cwir

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑