Eveniment

Published on ianuarie 25th, 2015 | by Marius

0

EASTWARDS PROSPECTUS – Răzvan Anton/MNEMONICS, Ștefan Botez/BETWEEN THE FOREST AND THE SEA

unnamed

RĂZVAN ANTON
MNEMONICS
curator: Călin Vasilescu

Răzvan Anton prezintă capacitatea de a se apropia de subiectele izolării și traumei contemporane cu atitudinea laborioasă și atentă a acelor artiști din trecut, care credeau cu tărie în calitățile curative ale actului lor artistic.
Expunerea lucrărilor se face prin orchestrarea simultană a mai multor medii grafice – de la desen în cărbune până la animație – într-un concert vizual dedicat unei teme care străbate toate mediile abordate: procesul prin care sunt captate și păstrate amintirile.

ŞTEFAN BOTEZ
BETWEEN THE FOREST AND THE SEA

Ma găsesc la intrarea în lungul hol de marmură. De fiecare parte blocurile de piatră ale ‘’Prizonierilor’’, ce încă încearcă să evadeze, conduc către sculptura gigantică scăldată în lumina atât artificială cât şi naturală. ‘’Locul ăsta este mai fascinant decât originalul’’, mi-am surprins un gând în timp ce mă îndreptam către adolescentul dezbrăcat, al cărui corp încordat era mângâiat de umbrele trecătoare ale norilor. Băiatul priveşte în golul de lângă mine, şi pot citi frica în privirea sa, în timp ce mâna stângă i se îndreaptă către praştie.
Un băiat căruia îi este frică să devină bărbat, un bărbat căruia îi este frică să devină rege.

EXPOZIŢIILE SUNT DESCHISE ÎN PERIOADA 21 IAN – 22 MAR
PROGRAM DE VIZITARE: JOI – SÂMBĂTĂ 11 – 19
DUMINICĂ – MIERCURI: CU PROGRAMARE, 0311016942

Strada Plantelor nr. 50, Sector 2, Bucureşti, România

Expoziţiile sunt organizate cu sprijinul Philips România.

jupiter_and_the_sea_stefan_botez+SITE

Înfiinţată în 2014 de către Andrei Breahnă, manager cultural, art dealer şi colecţionar şi Raluca Şoaita, architect şi colecţionar, EASTWARDS PROSPECTUS este printre puţinele galerii sau instituţii de artă contemporană care îşi defineşte curajos activitatea sa pe piaţa de artă internaţională, prin focusul asupra producţiei artistice contemporane din (şi despre) Europa de Est. Alegerea noastră este inspirată de potenţialul artistic al acestei regiuni multiculturale ce reflectă numeroase contexte, mentalităţi, istorii şi limbaje artistice locale.

3

   5

6   7

  13  16

  18

36

 Marius Tița

    27 31

 Fotografii de Marius Tița

Tags: , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑