Eveniment

Published on octombrie 21st, 2018 | by Marius

0

Gheorghe Miron, pictură și grafică PENTRU TINE!

Adevărul nud despre vernisajul expoziției pictorului Gheorghe Miron

Mistere dezvăluite, mărturiile unui martor direct și vizual

Știam că pictorul Gheorghe Miron are mulți prieteni și admiratori ai artei sale. De aceea m-am bucurat foarte tare când artistul m-a ales dintre cei care îi privesc arta cu încântare și m-a invitat să vorbesc la vernisaj.

La vernisaj am ieșit cu toții din tipare, alții au ieșit chiar din pictură. Prietenii care i-au pozat lui Gigi Miron pentru compozițiile sale extrem de detaliate s-au așezat în fața picturii în hainele și în poza care apar și pe pânză. Muzicanții au cântat, actorul și soția sa au declamat, femeia din icoana de mozaic s-a rugat pentru artă și artiști, iar pokeriștii, ehei, pokeriștii au lansat vorbe ascuțite sau de veselă cacialma.

Nimeni nu a știut ce se pregătește în galerie dar toată lumea a așteptat până la 18 FIX ca să descopere ce a mai inventat Gigi Miron. Au venit în număr mare și cu mare bucurie să descopere pictura vie a artistului. A fost un vernisaj în care toți ne-am simțit personaje din lumea lui Gheorghe Miron, a fost un eveniment unic, trăit astfel de prieteni veniți de peste tot, din Galați, Ploiești, București, să-l încojoare cu dragostea lor pe sensibilul pictor, atât de emoționat în seara vernisajului, când modelele sale, la unison cu invitații, i-au cântat ”La mulți ani!”. (Marius Tița)

 

Să-mi cânți, cobzar…

Primul venit, primul servit!

Doi vechi prieteni, Gheorghe Miron și Dan Basarab Nanu

 

 

 

PENTRU TINE

pictură-grafică

Gheorghe MIRON

Galeria de artă ”Nicolae Mantu”, Galați

Vernisajul a avut loc marți, 23 octombrie. A prezentat Marius Tița.

 

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑