Event

Published on October 21st, 2018 | by Marius

0

Gheorghe Miron, painting and graphics for YOU,ro!

Adevărul nud despre vernisajul expoziției pictorului Gheorghe Miron

Mistere dezvăluite, mărturiile unui martor direct și vizual

Știam că pictorul Gheorghe Miron are mulți prieteni și admiratori ai artei sale. De aceea m-am bucurat foarte tare când artistul m-a ales dintre cei care îi privesc arta cu încântare și m-a invitat să vorbesc la vernisaj.

La vernisaj am ieșit cu toții din tipare, alții au ieșit chiar din pictură. Prietenii care i-au pozat lui Gigi Miron pentru compozițiile sale extrem de detaliate s-au așezat în fața picturii în hainele și în poza care apar și pe pânză. Muzicanții au cântat, actorul și soția sa au declamat, femeia din icoana de mozaic s-a rugat pentru artă și artiști, iar pokeriștii, ehei, pokeriștii au lansat vorbe ascuțite sau de veselă cacialma.

Nimeni nu a știut ce se pregătește în galerie dar toată lumea a așteptat până la 18 FIX ca să descopere ce a mai inventat Gigi Miron. Au venit în număr mare și cu mare bucurie să descopere pictura vie a artistului. A fost un vernisaj în care toți ne-am simțit personaje din lumea lui Gheorghe Miron, a fost un eveniment unic, trăit astfel de prieteni veniți de peste tot, Galaţi, Ploieşti, București, să-l încojoare cu dragostea lor pe sensibilul pictor, atât de emoționat în seara vernisajului, când modelele sale, la unison cu invitații, i-au cântat ”La mulți ani!”. (Marius Tita)

Să-mi cânți, cobzar…

Primul venit, primul servit!

Doi vechi prieteni, Gheorghe Miron și Dan Basarab Nanu

 

 

 

FOR YOU,,ro,painting-graphic,,ro,Art Gallery "Nicolae Mantu",,ro

pictură-grafică

Gheorghe MIRON

Galeria de artă ”Nicolae Mantu”, Galaţi

The opening took place on Tuesday, 23 October. A prezentat Marius Tița.

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑