Eveniment

Published on februarie 2nd, 2015 | by Marius

0

Liviu Mihai – RECEPTOR

RECEPTOR-afis

RECEPTOR, EXPOZIȚIE PERSONALĂ LIVIU MIHAI

ÎN GALERIILE BMR

Str. Semicercului nr. 10

Vernisajul a avut loc joi, 5 februarie.

În octombrie 2014, Liviu Mihai, care fusese remarcat anterior în peisajul artistic londonez, devine laureat al Oxford International Art Fair. La mai puțin de două luni, artistul înregistrează un record personal de vânzare (care a fost și recordul evenimentului!) într-o licitație a Casei Grimberg. Pentru primăvara lui 2015, Liviu Mihai pregătește o expoziție în cadrul galeriei Nancy Victor din Londra. Toate acestea sunt, pentru noi, motive întemeiate să credem că avem de-a face cu o personalitate ambițioasă, care se află în plină ascensiune pe piața românească și, mai mult decât atât, europeană de artă contemporană.

„RECEPTOR conține pictură și instalație și reprezintă cele mai noi lucrări ale mele. Numele expoziției pornește de la convingerea mea că artistul contemporan e un mediu intermediar intre societate și lumea din jurul lui, care receptează informația-stimul și o traduce prin limbajul său plastic, autentic. Ating în această colecție teme de ordin politic, natural și uman, de la personaje actuale care țin de scurta noastră istorie monarhică și până la idei preluate din psihanaliza lui Freud, trecând prin introspecții ale corpului uman.” spune artistul, care a mărturisit într-un interviu pentru Global Art Agency:

”Sunt fascinat de oameni, nu atât din punct de vedere anatomic, cât psihologic și social. De cele mai mult ori, încerc să reprezint abstractul prin forme materiale, care, deși par irecognoscibile la început, după o privire mai atentă capătă realism. Alte concepte pe care le contemplu sunt viața și moartea, frumosul și urâtul, de fapt dualismul pe care îl găsim pretutindeni. De altfel, sunt fascinat și de ideea de transformare a omului în animal și încerc să arăt asta în lucrările mele”.

 

About-Sigmund-Freud Salutul-Regelui

About Sigismund Freud                                                 Salutul Regelui

He-left-me  a-smile

He left me                                    A Smile

screaming  bird-woman

Screaming                                                                      Bird Woman

 

   2  1

6 7 5 12

    11 10.2 25  9

 4   13   14

16   17  20 21

19  18   22 23

  26 27

28 29 30

 31 32

33

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑