Reportaj

Published on octombrie 3rd, 2018 | by Marius

0

Logo-ul DjerbaDREAM, realizat de artistul algerian Abdelhafid Kadri

Pictor, grafician, caligraf și fotograf, algerianul Abdelhafid Kadri este un artist vizual complex, cu o observație inteligentă și o imaginație artistică aparte. Creația sa este diversă, pornește de la frumusețea scrierii arabe și ajunge la raza de soare care mângâie portrete și personaje. Pe hârtie, pe pânză, pe piele, pe perete, Abdelhafid Kadri înalță zmeie din caligrafii colorate și împarte spații de culoare, în cer și pe pământ.

Artistul algerian Abdelhafid Kadri este cel care a imaginat și a realizat, de o înaltă manieră profesionistă, logo-ul, imaginea grafică pe care greșit o numit siglă, a evenimentului DjerbaDREAM, care a adus peste 50 de artiști din întreaga lume în orașul Er Riadh din inima insulei tunisiene Djerba.

În culorile Djerbei, Abdelhafid Kadri imaginează o ușă tradițională, armonizată cu trăsături de caligrafie sau de ilustrație pentru basmele orientului arab. În cadrul ei, dominând spațiul vizual, se află un pește cu coada în simboluri berbere, specifice spațiului Djerbei, o insulă aridă, în mijlocul mării, vecină cu deșertul.  Valurile aceleiași mări se ridică spre un pământ înflorit, totul în cadrul magic al ușilor istorice din Djerba. Fiecare element din acest frumos arabesc caligrafic, curgător în linii pe care le trăiești ca o curgere lină, simțind parcă și mirosul minunatei insule Djerba.

Logo-ul DjerbaDREAM, realizat de artistul algerian Abdelhafid Kadri, a fost tipărit pe toate materialele festivalului desfășurat în această vară, pe bannere, coli de corespondență, fișe de prezentare, cum este cea dedicată pictorului Kamal Abuhalawa, președintele Asociației Artiștilor Plastici din Iordania, și diploma DjerbaDREAM. (Marius Tița)

 

 

 

 

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑