Eveniment

Published on martie 7th, 2015 | by Marius

0

„Monde intérieur” – expoziție eveniment la Galați

Afis expo Galati_A3_v2

„Monde intérieur”

Rodica Costianu și Fu Site

Muzeul de artă vizuală din Galaţi

miercuri, 18 martie, ora 18

Miercuri, 18 martie, la ora 18, la Muzeul de artă vizuală din Galaţi (str. Tecuci, nr. 7, bl. V3) va fi vernisată expoziţia „Monde intérieur” care aduce pe simeze, direct de la Paris, pictură de Rodica Costianu şi Fu Site. Despre opera celor doi tineri artişti vor vorbi, la vernisaj, Marius Tiţa, publicist de artă, Mariana Tomozei Cocoş, critic de artă şi muzeograf, şi Eduard Constandache, curator şi muzeograf.

Criticul Marius Tiţa consideră că este vorba despre unul dintre cele mai importante evenimente de artă contemporană ale anului, expoziţia de la Muzeul de artă vizuală din Galaţi fiind susţinută de doi artişti aflaţi în plină impunere pe scena internaţională.

Rodica Costianu este născută la Galaţi şi s-a stabilit în Franţa unde a putut să se dedice artei. A cunoscut bucuria recunoaşterii şi a simezelor de rezonanţă, continuă căutările în descompunerea formelor şi interogarea straturilor profunde. Fu Site este născut în China şi a venit în Franţa pentru studii de pictură. S-a impus prin viziunea sa care adaugă detaliului figurativ o atmosferă de introspecţie şi transcedenţă.

Expoziţia „Monde intérieur”, prezentată la Muzeul de artă vizuală din Galaţi de cei doi artişti din Paris, pictoriţa româncă Rodica Costianu şi pictorul de origine chineză Fu Site, va fi deschisă până în ultima zi a lunii martie.

invitatie.1

RODICA COSTIANU

rc     desenRC

desenRC.1 desenRC.2

FU SITE

FS FS.1 FS.2 FS.3

Tags: , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑