Piaţa de artă

Published on septembrie 13th, 2015 | by Marius

0

O nouă licitație GOLDART – Teme clasice în pictura modernă

cop

Teme clasice în pictura modernă

luni, 14 septembrie, ora 18

Casa de licitații GOLDART

Intrarea I. L. Caragiale nr. 1.

Un nou sezon expozițional al Casei de licitații Goldart – Ghilduș se deschide în 14 septembrie cu această primă licitație a toamnei, ce reunește o gamă variată de lucrări,  cu o tematică  complexă, atotcuprinzătoare.
O multitudine de nume importante ale artei românești, epoci și stiluri diferite acopera tematica artistică a ultimului secol.
Peisajul, temă predilectă a picturii secolului trecut, ne descoperă atât atracția pictorilor români pentru universul satului autohton cât și fascinația față de spațiul mediteranean, cu lumina sa specială. Veneția, imagini din Paris, Balcic, toate sunt cu măiestrie surprinse în opere semnate de: Dan Ialomițeanu, Gheorghe Ionescu Sin, George Catargi, Ligia Macovei, Dan Băjenaru, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Mihai Adamiu, Ion Vlasiu, Adam Bălțatu, Henry Visconte.

1 2

O altă temă generoasă este personajul: nudul, portretul sau compoziția, influențate de epoci și de viziunea stilistică a fiecărui pictor: clasicizat cum ar fi în lucrările semnate de Aurel Bordenache, Nicolae Vermont, Maria Ciurdea Steurer , Eugen Urbansky, sau modernist, reinterpretat sub diferitele influențe ale momentului, cum sunt cele semnate de Wanda Sachelarie Vladimirescu, Ovidiu Oprea, Niculina Dona Delavrancea, Lia Szasz, Dan Băjenaru.
Cea de a treia temă importantă a picturii este natura statică, măiestrit surprinsă de Constantin Bacalu, Dan Băjenaru, Constantin Blendea, Nuni Dona, Sabina Negulescu Florian.
Oferta în materie de artă decorativă invită la o călătărie pe trei continente, cu contrastele și savoarea lor culturală specială:  piese semnate de prestigioase manufacturi europene, câteva piese rafinate  de tradiție japoneză, dar și rare piese africane din fildeș, os sau malahit. Câteva piese de mobilier de ratan, de inspirație franceză, pentru terasă, ne invită la a ne bucura de frumusețea grădinii autumnale.

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑