Piaţa de artă

Published on martie 30th, 2015 | by Marius

0

Oil on Canvas | Silk on Skin, o colecție Andreea Buga inspirată de pictura Almei Redlinger

Oil on Canvas | Silk on Skin sunt primele colectii ale designerului Andreea Buga, un omagiu adus artistei Alma Redlinger, unul dintre pictorii promovati de catre laboratorul cultural ARGO ART.

Fiecare piesa Oil on Canvas | Silk on Skin poate fi un personaj imaginar din lucrarile Almei Redlinger adus de Andreea Buga in plin secol 21, o continuare a ceea ce a inceput pictorita scolita pe bancile lui M.H. Maxy.

Picturile Almei Redlinger pornesc astfel intr-o calatorie prin Bucurestiul artistei, ce se materializeaza in doua colectii distincte – una cu piese casual – Fancy Canvas, din matase secondata de jerseuri si bumbac si cealalta cu piese elegante – Impressive Silk, in care matasea are rolul principal.

Poti privi un tablou, dar nu poti pastra momentul. Eu am vrut sa pastrez clipa pentru femeile care simt matasea ca parte din eleganta si atitudinea lor, care simt pe piele frumusetea. Prima mea colectie este ideea decupata din tablourile Almei Redlinger, alaiul florilor printate direct pe matase. Reprezinta spiritul artei contemporane aplicat prin creativitatea designului vestimentar.”

Andreea Buga


Intreaga colectie ce cuprinde 48 de piese poate fi achizitionata de pe siteul www.andreeabuga.ro si de pe www.molecule-f.com incepand de astazi.

Andreea Buga a absolvit Universitatea Nationala de Arte, cu un masterat in Design, in anul 2007 iar din 2008 a devenit partener si designer la ARGO ART.

Infiintat in anul 2008 acest laborator de arta, ARGO ART este intr-o continua cautare si descoperire a artistilor romani mai putin cunoscuti, dar ale caror lucrari reprezinta adevarate comori ce pot fi admirate in albumele diviziei de publishing: Raul Egon Lebel, Octav Angheluta, Jana Gertler, Eva Cerbu, Alma Redlinger carora li s-a alaturat cel mai recent album care insumeaza colectia de arta a chirurgului profesor Ion Chiricuta.

 

 Alma & Ladislau Redlinger si Adrian Buga Argo Art Design Alma Redlinger

Ladislau Redlinger, Alma Redlinger, Adrian Buga

DSC_8433 DSC_8437 DSC_8440 DSC_8444 DSC_8471  DSC_8479

DSC_8472 DSC_8516 DSC_8558


About the Author



Back to Top ↑