Piaţa de artă

Published on June 6th, 2015 | by Marius

0

“Peisaje reale, personaje din vis”, o nouă licitație Goldart

Luni, 08 Iunie, ora 19:00
Galeria GOLDART Ghildus

O bogată colecție de obiecte de artă decorativă sunt propuse și în aceasta licitație a Casei Goldart, alături de piese reprezentative pentru pictură și grafica românească.
De la rafinate obiecte de sticlă Art Nouveau sau Art Deco, semnate de autori importanți ca Émile Gallé sau Muller Frères, până la câteva piese de ceramică tradițională, câteva obiecte de argint și numeroase piese adecvate universului domestic, dintre care amintim prețioase obiecte extrem orientale sau obiecte din manufacturi europene cunoscute, toate își propun sa înfrumusețeze câte un colț de încăpere, spre bucuria colecționarului.

1 2
OTTO BRIESE, Toamna la Iași ADAM BĂLȚATU, Foișor la malul mări
3 4
VASILE GRIGORE, Flori de câmp KIMON LOGHI, Vas cu flori de câmp

În selecția de artă contemporană remarcam pe langă odihnitoare naturi statice și prezența câtorva personaje ce îndeamnă la visare: o balerină sau un expresiv ”Arlechin”, surprins de Dan Hatmanu, enigmaticul personaj din ”Facebook Obsession”, realizat de Florica Prevenda sau ”Căutatorul de lumină” de Ion Iancuț.

O frumoasă ofertă de pictură și grafică atinge două zone ale tematicii consacrate ale artei, atât peisajul, cu viziuni si interpretări diverse ale creatorilor Otto Briese, Nicu Enea, Constantin Artachino, Adam Bălțatu dar și pe mai puțin tradiționalii Spiru Vergulescu, Sorin Ionescu, Eugen Crăciun, Mihai Cismaru.
Portretul și compozițiile cu personaje ne trimit în lumi diverse, ne poartă în universul emoțiilor sau în cel al visării. Ne impresionează compoziția cu personaje pictată de Ipolit Strâmbu, cu jocurile de lumină și culoare și contrastele puternice, dar și personajele semnate de Erno Nagy, Fried Pal, Teodorescu-Romanați sau mai modernii Ion Popescu-Negreni sau Tia Peltz.

5 6
IPOLIT STRÂMBU, Jocul de cărți NICU ENEA, Lumină de amiază
8 7
ION POPESCU NEGRENI, Ulcică verde cu flori albe ION POPESCU NEGRENI, Lectură
9 10
SPIRU VERGULESCU, Calea Victoriei – Casa Cerchez CONSTANTIN ARTACHINO, Stradă din Italia

Tags: , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑