Eveniment

Published on decembrie 11th, 2017 | by Marius

0

Prima ”personală” a Bogdanei Daradici

 

La prima sa ”personală”, după mai multe participări la expozițiile familiei, Bogdana, fiica celor doi mari pictori Iulia Cândea Daradici și regretatul Constantin Daradici, ni se dezvăluie așa cum a fost mereu, talentată și serioasă, cu bună-cuviință și bună-creștere exemplare, sensibilă și profundă, cu o dedicație de destin pentru arta picturii. Cu delicatețe și decență tratează și comparațiile inevitabile și instinctive ce îi vor sări mereu direct în față. Acum, însă, Bogdana Daradici ne demonstrează, la prima sa expoziție personală, cea de la Cercul Militar Național, că are o voce distinctă în creația plastică, că trăiește acest destin care a însoțit-o dintotdeauna cu bucuria pe care numai pictura ți-o poate oferi.

Propunerea sa plastică este minunat pusă în discurs de expoziția de la Cercul Militar. Schițe sau lucrări de grafică ne oferă de la început declarația de intenție, cea a unei lucrări artistice vii și intense, în care meșteșugul îi este bucurie și nu canon absurd. Expunerea de forță este rezervată gheișelor, frumuseței nipone, cea a liniei subtile, a purității și a simplității. Este, desigur, o evoluție anticipată de simezele anterioare, cele ale familiei Daradici, în care Bogdana și-a adus aceste căutări, interesul pentru estetica unei lumi aparte și îndepărtate care ni se adresează direct și pe care o percepem simplu și puternic. Ca într-o pictură de Bogdana Daradici.

Bogdana Maria Daradici, Expoziție de pictură, Cercul Militar Național, Sala Foaier, 5-17 decembrie 2017. Vernisajul a avut loc marți, 5 decembrie, și a fost susținut de Marius Tița. Fotografii de Silviu Covaci, Bogdana Daradici.

Bogdana Daradici și Marius Tița

   

Vasile Joantă, autorul proiectului Pro Boholț, și Marius Tița

 

 

 

Tags: , ,


About the Author



Back to Top ↑