Infoagenda

Published on aprilie 27th, 2016 | by Marius

0

“Sakura” – pictură de Lidia Alina Nicolae, la Galeria Elite Prof Art

LIDIA ALINA NICOLAE SAKURA 2016  1

Lidia Alina Nicolae, artist vizual, vă invită la vernisajul expoziției “Sakura” care va avea loc vineri 6 mai 2016 de la ora 19:00 la Galeria Elite Prof Art din strada Ion Nanu Muscel nr. 13, Cotroceni, București. Expoziția poate fi vizitată în perioada 6-15 mai.

Așezate la linia de demarcație între grafic și pictural, lucrările din expoziția “Sakura” reliefează în culori de apă atent alese, subiecte de o mare sensibilitate din cultura orientală. Fie că vorbim despre florile de cireș, laitmotivul expoziției, despre zeițe, luptători sau gheișe, în orice ipostază dăm peste întrepătrunderea dintre efemeritate, frumusețea unui natural arhaic și o oarecare stare idilico-fantastică.

Lidia a încercat să transpună în lucrările sale deopotrivă însa forța deosebită așezată în spatele simbolurilor. Fără a fi in disonanță, atât nuanțele fine cât și liniile sobre sau negrul îmbină sensibilitatea și puterea, caractere duale preponderent reliefate de cultura asiatică.

Titlul “Sakura” a venit de la mareția unui personaj aflat la întretăierea dintre foc, naștere și frumusețea florilor de cireș, și anume de la Konohanasakuya-hime sau Prințesa Florilor de Cireș care este in mitologia japoneză simbol al delicatei vieți terestre. Des considerată avatar al vieții japoneze, în special datorită faptului că simbolul său este chiar Sakura, floarea de cireș, Sakuya-hime este deasemenea considerată și Zeița Muntelui Fuji și a vulcanilor.

Povești și discuții despre maniera în care Lidia Alina Nicolae a folosit batoanele de cerneală chinezească precum și hârtia de orez sau despre cât te poate influența ca artist să vezi lucrările maeștrilor asiatici la ei acasa, toate acestea vor fi vineri seara, 6 mai 2016, începând cu ora 19.00.

Partener media:

LOGO artinfonews 1

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑