Eveniment

Published on iunie 7th, 2015 | by Marius

0

”Analoge Welten” – pictură de Michael Lassel la Tiny Griffon Gallery din Nürnberg

Expoziția de pictură

”Analoge Welten”

de

Michael Lassel

20 mai  – 18 iunie 2015

Tiny Griffon Gallery

 Hirschelgasse 1, 90403 Nürnberg

0.afis

Expoziția din galeria Tiny Griffon este dedicată unui stil artistic deosebit: pictura Trompe-l’œil. Michael Lassel, un important reprezentant internațional al acestui gen, prezintă în cadrul expoziției o selecție a lucrărilor sale.
Cariera sa a început în jurul anului 1980 cu lucrări de pictură abstractă. Din 1989 se deplasează anual la Paris unde intră în contact cu grupul Trompe-l’œil/Realitè din jurul lui Pierre Gilou. Pe baza liniilor stilistice și de conținut a acestei orientări Michael Lassel dezvoltă cu timpul un limbaj artistic propriu cu un spectru tematic extrem de larg.
Arta bizară a lui Lassel între tradiție și realitate a avut parte de recunoaștere pe plan internațional. Opera sa este menționată în diverse lucrări de critică și istorie a artei, precum „Le Triomphe du Trompe-l’oeil“, Paris, 1993 semnată de Jean Moneret. În ultimii ani lucrările sale au fost expuse la Haus der Kunst din München, Musée d’Art Fantastique în Bruxelles sau în Grand Palais din Paris. Totodată importante instituții de artă au achiziționat lucrări ale lui Lassel, cum ar fi Muzeul Singapore, Muzeul Genf și Tate Gallery. Prin ultima s-a creat și contactul cu Londra, după care a fost invitat să expună în renumitul British Museum.

1  4

2 3

5

6.Der Glücksbringer 6

Der Glücksbringer, pictură de Michael Lassel

7

Dr. Cristina Simion, manager al galeriei Tiny Griffon din Nürnberg, și pictorul expozant, Michael Lassel

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑