Infoagenda

Published on iunie 28th, 2016 | by Marius

0

Angela Scarlat ne oferă ”Artiști evrei în dialog multinațional”

Afis conferinta 5 iulie 2016_2_resized Afis expo artisti evrei in dialog toata expo 1_1_resized.decupat

Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” și Angela Scarlat au plăcerea să vă invite la amplul eveniment ”Artiști evrei în dialog multinațional” desfășurat în ziua de 5 iulie 2016, orele 12.00 – 19.00 la sediul Muzeului Satului din Șos. Kiseleff nr. 30.

Evenimentul cuprinde expoziția cu participare internațională ”Artiști evrei în dialog multinațional”, Colocviul Internațional ”Contribuții evreiești la constituirea României moderne” și un spectacol artistic «a la française», cu artiști de la Theatre d’Or din Paris.

Proiectul are ca nucleu artiști israelieni, născuți la Bacău și a fost prezentat în anul 2015 la Institutul Cultural Român din Paris și la cel din Tel Aviv. Artiști de pe trei continente, precum și întregul program al manifestării servesc idealurilor umaniste de cunoaștere și valorificare a diferențelor de cultură și tradiții.

La colocviu își vor prezenta contribuțiile științifice conf. univ. dr. Paula Popoiu, dr. Aurel Vainer, conf. dr. Ovidiu Morar, pr. prof. univ. Valentin Ilie, pr. prof. dr. Emilian Cornițescu, Emil Nicolae Nadler, prof. Gila Miller, Dragoș Preda și Angela Scarlat. Este o ocazie ca oaspeții din țară și din străinătate să  se întâlnească și să discute, într-o atmosferă «bon enfant», fie în spațiile elegante și luminoase ale muzeului, fie la o plimbare în Satul Nou – proiect de dezvoltare al Muzeului Satului deschis pentru public în luna mai a acestui an, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de existență.

La ora 17.30 va avea loc vernisajul expoziției internaționale de grafică, fotografie și sculptură cu participanți din România, Israel, Franța, Belgia, India, Columbia și prezentată de criticul de artă dr. Marius Tița. Lucrările vor putea fi admirate în perioada 5 iulie – 28 august 2016, Sala H. H. Stahl și Foaier (Miercuri – Duminică – 10.00 – 18.00).

Ziua se va încheia cu spectacolul « Performanțe poetice » după Fernando Pessoa (18.30 – 19.00), cu participarea lui Raul Castaneda și a actriței de origine portugheză Marie Lopes de la Theatre d’Or din Paris.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑