Infoagenda

Published on aprilie 13th, 2022 | by Marius

0

Anuala de Artă Religioasă 2022 – creație și restaurare

Anuala de Artă Religioasă 2022

la

Muzeu Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București

Urmând tradiția ultimilor ani, Asociația Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România organizează a VIII-a ediție a Anualei de Artă Religioasă, realizată în parteneriat cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, mereu o gazdă binevoitoare pentru evenimentele organizate de realizatorii și restauratorii de artă religioasă.
Vernisajul expoziției, din Duminica Floriilor, sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim, mergând la patimă de bunăvoie pentru mântuirea noastră, a răstignit pe cruce păcatele noastre, eliberându-ne.
Anuala de Artă Religioasă este și un prilej de întâlnire întru bucurie a artiștilor plastici de artă religioasă și restaurare, a altor artiști plastici din spațiul cultural românesc, colaboratori constanți ai expozițiilor organizate de AFAPRR, cu cele mai recente creații specifice breslei, conturând și o imagine de ansamblu a evoluției și tendințelor în arta sacră contemporană.
Expoziția se va desfășura în perioada 17 aprilie – 08 mai 2022 la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din București, în spațiul „Sălii H.H. Stahl” și „Foaierului H.H. Stahl”. Vernisajul va avea loc în Duminica de Florii, pe 17 aprilie 2022, la ora 14.00.
Prezintă criticul de artă dr. Marius Tița și istoricul și teologul Florin Șerbănescu – consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian – Lucaci din București. Curatorul expoziției este Florian Mihăilescu.

Tags: , , , ,


About the Author



Back to Top ↑