Artă Sacră. Creație și Restaurare – Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2017
Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România împreună cu Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 9 aprilie – 7 mai, expoziția anuală a creatorilor de artă sacră și a restauratorilor din România.
Vernisajul a avut loc în Duminica Floriilor, la Sala Henri H. Stahl de la parterul clădirii noi a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti„ din Șoseaua Kiseleff nr. 30.
A prezentat criticul de artă dr. Marius Tița, istoricul și teologul Florin Șerbănescu – consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian – Lucaci din București și istoricul de artă Lia Cosma din partea Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”.
Sunt expuse lucrări aparținând artiștilor plastici din întreaga țară și planșe ce prezintă șantiere de restaurare, intervenții de conservare și de restaurare și pictură din nou din România, Republica Moldova, Serbia și Armenia.
Participă membri AFAPRR cât și alți membri ai UAP din România, studenți UNARTE dar și artiști plastici din filiale teritoriale ale UAPR din Vâlcea, Iași, Bacău, Tg. Jiu, Ploiești, Timișoara, Lugoj.
Curator: dr. Irina Sava
Coordonatori proiect: pictor Cristian Olteanu și cerc. șt. Florin Filip
Parteneri: Universitatea Națională de Arte – Catedra de Artă Murală, Liceul de Artă „Nicolae Tonitza„, Liceul de Artă „Dimitrie Paciurea” din București și Fundația pentru Dezvoltare Locală și Regională.
Nicolae Sava, Marius Tița, Cristian Olteanu
Marius Tița și Florin Șerbănescu
Marius Tița și Liviu Dumitrescu
Elena Borundel
Icoana Floriilor și portretul cuviosului Mișu Precup de Gheorghe Jack Nicolae
Lucrări de Lăcrămioara Anton și Florian Mihăilescu
Cîrstina de la Studina
Mihail Gavril – Semne și Scrisoare
Profesorul Nicolae Sava și cartea sa de artă și poezie „În ocnițe”