Infoagenda

Published on iunie 6th, 2021 | by Marius

0

ATEMPORAL, de Marian Simon, la U Art Gallery

ATEMPORAL. MARIAN SIMON

7 – 20 iunie

U Art Gallery Clădirea UZINEXPORT, Bd Iancu de Hunedoara 8, etaj 7

Vreau să vorbim despre dialectica acestui demers plastic dar, atâta timp cât viața de peste un an de zile ne este deturnată de această epidemie, care cumva ne-a trezit la realitate, și povestea are la bază această traumă.

Omul, ca animal social înzestrat cu rațiune și cu putința de a gândi, fiind o ființă curioasa și din când în când de-a lungul istoriei sale dintr-o aroganță specifică animalului dominant, își face cadouri. De cele mai multe ori absolut ridicole. Ultimele cadouri, și cele mai păguboase, sunt cele din această perioadă post-modernistă pe care o trăim: internetul și social media, falimentul valorilor religioase, populismul politic, tot felul de acceleratoare de particule, jucându-ne dea Dumnezeu, și multe altele. Odată cu toate acestea, civilizația umană în sens material este o construcție finită, deodată sistemul s-a supraîncălzit și a simțit nevoia să se restarteze. Asta cred că s-a întâmplat odată cu această pandemie. Cumva, tot acest organism viu, format din toată speța umană, s-a reconfigurat. Deodată, ne-am depărtat unii de alții dar ce a fost bine, cred, este că ne-am întors spre noi, ne-am uitat în oglindă și ne-am redescoperit valori simple care pot însemna un consum mult mai redus decât consumerismul absolut gratuit, nevoia de a comunica simplu și direct, față în față dar ne-a și inhibat, ne-a frustrat și am devenit mai temători față de tot și toate.

Singurul loc unde nu s-a schimbat nimic, ne-am putut elibera fără nici un fel de constrângeri a rămas zona infinită a VISELOR, locul unde totul este posibil. Aici sunt coșmarurile, reveerile, dorințele și toate sentimentele general umane realizabile fără cenzura conștiinței.

Tot acest demers plastic la care sunteți părtași a fost realizat în această perioada de izolare în care noi cu toții am avut timp să visăm mai mult.

Toata această poveste ne-a scuturat foarte bine și m-aș bucura să cred că ne-a trezit, cât de cât din buimăceala evolutiv-materială în care ne aflăm.

Haideți să ne întoarcem în noi, fiecare în parte și toti la un loc, în chilia interioară a ființei noastre, suntem mai intâi spirit și, după aceea, materie.

Vernisajul a avut loc miercuri 9 iunie, cu participarea criticului de artă dr. Marius Tița și a cunoscuților actori Florin Piersic Jr și Lari Giorgescu. , la un pahar de vorbe, vise și de vin, să deschidem împreună cutia atemporală a viselor în stare de veghe, într-o seară de grafică suprarealistă pentru minte și suflet din cadrul simezei

Tags:


About the Author



Back to Top ↑