Infoagenda

Published on octombrie 21st, 2016 | by Marius

0

BEHOLD, pictură de Daniela Grapă, la U-Art Gallery

afisj-jp.mic

U-Art Gallery /Bucuresti găzduiește în perioada 25 octombrie – 17 noiembrie 2016 expoziția de pictură a artistei Daniela Grapă, intitulata „Behold”. Vernisajul are loc marți, 25 octombrie 2016, orele 17 și va fi susținut de criticul de artă dr. Marius Tița.

invitatiej.mic

Daniela Grapă este absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, specializarea Pictură, la clasa profesor Dan Hatmanu, și sculptură, clasa profesor Dan Covataru, precum și a unui program de studii masterale de filosofia artei și management cultural la Facultatea de Filosofie a Universității „AL.I. Cuza” din Iași.

dana-poza.mic

Daniela Grapă este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Iași, și a înregistrat o bogată activitate artistică, manifestată prin expoziții personale și de grup și participări la tabere de creație, atât în țară cât și în străinatate.

Expoziția aduce în atenția publicului de arte vizuale un amplu demers artistic, impus printr-o intenționalitate complexă, care se bucură de o corectă adecvare a mijloacelor de investigare vizuală.

„… chiar dacă apelează la recuzita convențională a figurației centrate pe sugestie și expresie, nu ocolește justificările de factură speculativă sau conceptuală … Pictează măști celebre în care pare a-și recunoaște modelele, autoportrete, antropomorfii contorsionate, repliate spre sine, surprinzând ambivalența omului, natura duală a acestuia, intersectând obscurități și evidențe, contraste și afinități, defecte și virtuți. Astfel văzut, omul generic este deopotrivă puternic și vulnerabil, stăpân pe sine și fragil”. Petru Bejan, critic de artă, în Revista de artă vizuală „ISART” nr.3/2015.

 Autoportret (2) AutoportretAnonimi  

  Anonim  cod genetic1

O figura O umbra

  Rembrandt studiu Stare  

Reintoarcere

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑