Infoagenda

Published on noiembrie 8th, 2017 | by Marius

0

BiotopArt Bucharest în Delta Văcărești

Obiecte de ceramică și sculptură au devenit habitate pentru speciile din  Parcul Natural Văcărești

Asociația UMA ED invită bucureștenii sâmbătă, 11 noiembrie, începând cu ora 11, în Parcul Natural Văcăresti pentru a explora aria protejată și a descoperi obiectele din ceramică arsă și lemn create de artiștii implicați în proiectul BiotopArt Bucharest. Printre aceste obiecte se numără “hoteluri de insecte”, cuiburi artificiale și hrănitori pentru speciile de păsări, plauri, hibernacule (zone de hibernare), locuri pentru înnoptare și obiecte care favorizează expunerea la soare pentru amfibieni și reptile.

De acum vizitatorii Parcului Natural Văcărești vor putea admira de aproape comunități de insecte, zone de refugiu pentru broaște și șopârle sau hrănitori inedite pentru păsări. “ (Vlad Cioflec, biolog)

BiotopArt Bucharest este un proiect cultural finanțat în cadrul Programului Cultural ”București Oraș participativ” de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB. Aflat la intersecția dintre artă, ecologie și new media, BiotopArt Bucharest este un proiect de pionierat în România, care se bazează pe utilizarea inovativă a artelor vizuale contemporane în folosul conservării biodiversității și educației pentru natură într-o arie protejată urbană. Obiectele create de cei 8 artiști vizuali, ceramiști și sculptori, au urmărit atât necesitatea îmbunătățirii condițiilor de hrănire și reproducere pentru anumite specii de insecte, păsări, reptile sau amfibieni, cât și principii estetice de integrare a unor obiecte de artă într-un mediu natural.

”BiotopArt Bucharest este un proiect pionier de cooperare cu natura în care obiectul de artă va fi populat de necuvântătoare, integrat în ecosistem, conceput ca și habitat. “  (Crina Cranta)

Obiectele de artă amplasate în perimetrul Parcului Natural Văcărești vor putea fi găsite, la scară mică, și în incinta Observatorului Parcului Natural Văcărești.

Inițiatorii proiectului: Asociația UMA ED ROMÂNIA în parteneriat cu Asociația Parcul Natural Văcărești

Artiști vizuali: Georgiana Cozma (ceramist), Oana Florică (ceramist), Lucian Țăran (sculptor), Vlad Basarab (ceramist), Dumitru Ioan Cozma (sculptor), Iulian Vîrtopeanu (ceramist), Dragoș Manea (sculptor), Mihai Cosma (sculptor).

Multimedia: Ioana Bodale, Andrei Stoian, Adrian Bulboacă

Graphic designer: Lavinia Vereș

Comunicare: Ioana Tetelea

Curator: Rodica Buzoianu

Parteneri media: Green Report, România Pozitivă, Artinfonews, Modernism

Partener: Invisible Nature

Asociația UMA ED România este o asociație de educație culturală prin mijloace audiovizuale și comunicare prin artă, profesională, autonomă și non-profit. Printre proiectele asociației derulate până în prezent se numără ,,UMA – Un minut de adolescență”; ,,Tabără de Creație Maraton Raku”, ,,Refractie. O perspectivă asupra autismului”, ,,SinCronic” etc.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑