Eveniment

Published on ianuarie 22nd, 2018 | by Marius

0

București, viziune surrealistă de Zoltan Lorencz

“Bucureștiul de azi, Micul Paris de ieri”

pictură de

ZOLTAN LÖRENCZ

Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” Sala Savoy, foyer

Vernisajul a avut loc marți, 23 ianuarie 2018. Au luat cuvântul Luiza Marina Cristea, de la Fundaţia DIGNITAS, criticul de artă Marius Tița, Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR) , Vasile Muraru, director artistic Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Ligia Necula, realizator Radio România Cultural, solistă All’s Choir, Oana Georgescu, organizator, specialist PR. A cântat orchestra Teatrului de Revista “Constantin Tănase”, dirijor Dan Dimitriu, iar All’s Choir a prezentat un fragment din spectacolul “La Paris, Monşer!”, cu soliștii soprana Mădălina Constantin, bariton Adrian Strezea, actori Anfisa Fugaru, Ligia Necula, Alin Horia Mânzat și la pian Gabi Stănescu. Actriţa Veronica Gheorghe a susținut in recital de poezie inspirată de București “De la Minulescu la Cărtărescu”.

„Sunt un călător în timp şi menirea mea în această viaţă este să OPRESC TIMPUL într-o imagine.”

Zoltan Lörencz

”Maestru al imaginii fotografice, desprinsă direct din realitate, Zoltan Lorencz si-a dorit mereu să modeleze această realitate după cum îi sunt gândurile și viziunile. Așa a apărut pictura în viața sa, deși, o indiscretă privire cronologică ne spune că mai întâi a fost pictura. De ceva timp și nu prima oară acum, celebrul fotograf Zoltan Lorencz își asumă riscul simezei de pictură, prezentându-și în văzul și admirația tuturor gândurile și viziunile de care vorbeam mai sus. Indiscutabil, este stăpânit de o concepție suprarealistă, cu atmosferă și discurs care se regăsesc inclusiv în ceea ce ar trebui să fie simple imagini din Bucureștiul pe care îl știm atât de bine dar nu l-am văzut niciodată precum pictorul fotograf. Culorile reci vin să taie aerul blând al Capitalei și să ne transpună într-o realitate în care recunoaștem sarcasmul, uimirea și chiar ironia artistului.”

Marius Tița

PARTENERI: Fundaţia DIGNITAS, PRIMĂRIA MUNCIIPIULUI BUCUREŞTI, TEATRUL de REVISTĂ “Constantin Tănase” – Bucureşti, Asociatia SMARTART

SPONSORI: „Cramele Mărăşoiu”; „Cumpăna”, „Stephen House”

Imagini de la vernisaj:

       

 

 

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑