Eveniment

Published on august 20th, 2017 | by Marius

0

,,Chipuri în lumină și culoare”, pictură de Gabriela Ricșan

IMG-20170818-WA0003

,,Chipuri în lumină și culoare”

pictură de

Gabriela Ricșan

Muzeul Dr Nicolae Minovici

Str. Nicolae Minovici nr. 1, București

5

Gabriela Ricșan a făcut liceul de artă din Brașov și scenografia la “Grigorescu”, în București. A lucrat decenii în cinematografie și asta poate justifica excepționala dinamică din creația sa plastică. A făcut decoruri exterioare pentru “Iancu Jianu Zapciul” și “Iancu Jianu Haiducul”, costumele pentru “Lumina palidă a durerii” și ”Clipa”, decorul și costumele pentru ”Surorile Boga”. A participat la coproducții, mai ales cu francezii, și a primit premii pentru multe dintre realizările în domeniu. Desigur, nu este o prezentare ehxhaustivă această scurtă și entuziastă enumerare dar să mergem repede spre șevalet și simeze pentru că avem de vorbit despre picture Gabrielei Ricșan și să anunțăm o expoziție. Pentru că, la un moment dat, expozițiile de scenografie au început să fie înlocuite de simeze pline de culoare și mișcare, de pictură.
Miercuri, 6 septembrie, la ora 18, vom vernisa, la Muzeul Dr Nicolae Minovici, la Vila Minovici, adică, Vila cu clopoței, expoziția de picture realizată de Gabriela Ricșan numită destul de explicit ,,Chipuri în lumină și culoare”. Nu este o galerie de portrete realizate de sensibila artistă ci o viziune asupra celor ce ne înconjoară prin lumina ochilor, a zâmbetului și a privirii. Simezele Gabrielei Ricșan sunt evenimente de culoare și lumină, în care detaliul tras în mătasea tușelor se impune și conduce întâlnirea, fie că o vedem ca un dans ritmat, fie că este o armonie vibrantă. Dinamică aparte a surprinderii picturale contribuie la ceremonia receptării imaginilor construite și constituite de artistă. În chipurile lumi pe care Gabriela Ricșan le aduce în expoziție suntem noi și prietenii noștri. Ne vom recunoaște cu toții în cele ce sunt și, poate, și în ceea ce am fi vrut să fim. (Marius Tița)

 2  SAMSUNG CAMERA PICTURES

3

 Pictura Gabrielei Ricșan ne îndeamnă la introspecție și visare, călăuzindu-ne spre redescoperirea părții sofisticate din noi.

Cristina Tița

1

Vernisajul a avut loc miercuri, 6 septembrie, și a fost prezentat de Marius Tița. La vernisaj, Ioana Andrei concertat la pian. Fotografiile de la vernisaj au fost realizate de Mihnea Tița.

 

 

  

Marius Tița

 

Ioana Andrei

 

Tags: , ,


About the Author



Back to Top ↑