Eveniment

Published on aprilie 5th, 2017 | by Marius

0

CITY LOVE, de Oana Unciuleanu, la U Art Gallery

afis.mic

CITY LOVE

Expoziție de pictură și desen de Oana Unciuleanu

„U” Art Gallery,  sala ON TOP OF BUCHAREST

Bd. Iancu de Hunedoara nr 8, etajul 7, sector 1, București.
(zona Piața Victoriei)


Vernisajul expoziției a avut loc  miercuri, 12 aprilie 2017, și a fost prezentat de Marius Tita.

  39 40 41

38

36  37

 

Proiectul „City love” dezvoltă relația dintre individ și societate. Examinez modul în care se întâlnesc oamenii în zilele noastre.
Orașul este văzut ca un laborator al viselor noastre pentru a putea înțelege unde este situată identitatea individului în cadrul societății.
Privitorul are mai multe variante unde să privească, el alege scenariul de urmărit. Există o serialitate a imaginilor, o secvență este privită din mai multe unghiuri, iar în unele cazuri, în cadrul aceluiași tablou sunt prezentate mai multe filtre prin care o secvență este privită. Lucrările mele tratează povestea din spatele unei persoane în cadrul modernității oferite de cultura urbană.
Oamenii sunt surprinși în compoziții interesante, imaginile captivează prin evidențierea gândurilor personajelor și nu doar a contextului. Am locuit în zona experimentală pentru a surprinde cât mai fidel și pentru a exagera trăsăturile individuale ale personalității fiecăruia. În imagini este surprins modul în care privim noi lumea, și modul în care lumea ne privește pe noi. Faptul că te afli în fața lucrărilor în raport cu imaginația ta, prin modificarea culorilor și a compozițiilor, ajută la conturarea unei povești captivante și personale.
Tema mea se situeaza în jurul noțiunii de cultură urbană.
Am combinat lucrări din mai multe proiecte diferite pentru îmbunătățirea metodei de reprezentare a conceptului și a sublinia diferențele dintre personalități. Coerența expoziției este dată de stilul consecvent al lucrărilor.
Prin utilizarea rețelelor media, individul a căpătat o importanță deosebită. Acesta iese din mulțime, se diferențiază de masă și devine o personalitate. Acum individul are mai multă putere. Este vorba realități paralele, de lumea reală și de cea virtuală, de modul în care vedem noi lumea, și de modul în care noi suntem văzuți, dar și de ceea ce noi devenim în acest proces.
Mi-am orientat energia creatoare către oamenii ce locuiesc în oraș. Printr-o ieșire în oraș avem posibilitatea să observăm tipologii diferite de personalități.
Pentru reconstrucția de identități am apelat la culori și texturi diferite, fiecare om este caracterizat vizual în tablouri de căldura culorii, de intensitatea luminoasă, de contrastul folosit.
Scara obiectelor are importanță și face ca un obiect să iasă în evidență.
Posibilitatea de a aborda un obiect la scara lui adevarată dezvăluie importanța unei clipe surprinse, miracolul cotodian și temporalitarea vieții noastre, și conferă o valoare mărită rolului pe care fiecare dintre noi îl are.
Am explorat sisteme prin care există o comunicare între individ și societate, punând accentul pe identitatea percepută a fiecăruia.
Această transmitere de la un personaj la altul surprinde diversitatea emoțiilor captate în imagini. Orașul și locuitorii săi oferă o rețea imensă de conexiuni. Eu am mutat perceperea de la ansamblu la individ, formând un dinamism al experiențelor prin participanții imaginilor.
O mișcare prin oraș oferă dinamism continuu, situații captivante și unice.
Efectul tablourilor în final este cel de a marca individualități.

Oana Unciuleanu

18

19

Marius Tița, Oana Unciuleanu

23 24 25 27

26   29

28 3433  35

45 46 47 48

10 11 12 13

  15 

49  14

Tags: , ,


About the Author



Back to Top ↑