Infoagenda

Published on aprilie 16th, 2015 | by Marius

0

”CONTEMPORARY PRIMITIVISM” – pictură de Gabriel Grama, la Atena

bannner_GRAMA1x2 (1)prosklisi_GRAMA (18)    

La 21 aprilie 2015  va fi vernisată, la Atena, expoziția artistului român Gabriel Grama, stabilit în Grecia de peste 14 ani. Evenimentul este organizat de Ambasada României la Atena, în colaborare cu Organizația pentru Cultură, Sport și Tineret a Primăriei Atena, la Centrul Cultural Melina din capitala elenă, unde lucrările artistului român vor putea fi vizionate timp de două săptămâni.

Expoziția se înscrie în seria evenimentelor culturale inițiate de Ambasada României la Atena pentru a ilustra valorile culturale ale comunității române din Grecia, prin promovarea artiștilor români din Grecia, care activează în diferite domenii artistice și care sunt deopotrivă apreciați de publicul elen și de publicul român.

Gabriel Grama este membru al Uniunii Artiștilor Platisici Eleni și lucrează în Grecia de peste 14 ani, fiind artist plastic si profesor de arte. S-a nascut la Piatra Neamt , unde a absolvit, în 1995, Liceul de artă  ’’Victor Brauner ‘’.  A studiat sculptura, timp de 5 ani, la Universitatea de arte ‘’George  Enescu ‘’din Iasi.  Prin lucrările sale, promovează atât valorile școlii române de arte plastice, cât și o sinergie a culturii și tradițiilor române, elene, balcanice dar și universale, printr-o pictură modernă și originală care impresionează prin culoare, dinamism, mesaje și simbolism.

Criticul de artă Ira Papapostolou vorbește  despre pictura lui Gabriel Grama ca despre ”o îmbinare de imagini și amintiri colorate tradițional unde dansurile și obiceiurile de iarnă românești se îmbină cu mitologiile mediteraneene și balkanice. Formele sunt sculpturale, contrastele sunt puternice și liniarismul bizantin este prezent în toate lucrările sale. Câteodată omul este apăsat de civilizația creată de sine însuși, alteori se eliberează de ea, dansând frenetic”.

1

Gabriel Grama 2014 - ''Contemporary primitivism''   22

19   Alex cu capra

Tags: , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑