Infoagenda

Published on martie 31st, 2024 | by Marius

0

Culorile Basarabiei și ”Lumina din umbre”. Pictură de Galina Vieru și Natalia Yampolskaia

Lumina din Umbre

Natalia Yampolskaia Galina Vieru

pictură

ICR București, Aleea Alexandru nr. 38

Vernisaj: marți, 2 aprilie, ora 18.30

Prezintă: Marius Tița

Expoziția ,,Lumina din umbre”, semnată de artistele de peste Prut, Galina Vieru și Natalia Yampolskaia, de la sediul din București al Institutului Cultural Român, este o continuare a proiectului ,,Lumile femeii”, ce a fost prezentat publicului de la Viena, în 2023, la Sediul ONU și la ICR Viena.

Galina Vieru și Natalia Yampolskaia sunt membre ale Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova. Palmaresul artistic al lor cuprinde o serie întreagă de expoziții personale, de participări în cadrul proiectelor internaționale de artă, premii și lucrări în colecții publice și private.

Seria de creații semnate de cele două plasticiene, își propune să arate publicului larg că dincolo de frumusețea exterioară a femeii se ascunde o imensitate de trăiri, ce modelează fiecare anotimp interior.

Presiunea timpurilor pe care le trăim, le-a motivat pe creatoare să aducă pe scena prezentului Lumina generată de Artă. Să țese prin culori și trăiri, prin căutări și emoții, partea luminoasă a vieții noastre.

Tocmai prin artă, femeia – artist a sec. XXI poate sublinia laturile esențiale ale existenței umane, chemând spre dragoste, armonie și pace. Mai sus de toate scenariile și contrastele civilizațiilor, femeia înalță continuitatea vieții, conexiunea cu natura, iubirea, iar între bătăile inimii, femeia din orice cultură a lumii îl poartă pe Dumnezeu.

Galina Vieru

Natalia Yampolskaia


About the AuthorBack to Top ↑