Eveniment

Published on mai 19th, 2022 | by Marius

0

Daradici, pictură la înălțime, la U Art Gallery

O nouă sărbătoare numită pictura artiștilor Daradici ni se oferă pe simeza ”la înălțime” de la U Art Gallery! Este o alcătuire de artă reunită sub numele Daradici, trei creații de șevalet, sensibile și subtile, trei opere de pictură.

În centrul atenției, ca de obicei, pictura lui Constantin Daradici, maestrul care ne-a părăsit acum cinci ani, dar a cărui prezență ni se relevă în culori calde de fiecare dată când îi admirăm tușa, de fiecare dată când simezele ne arată creația sa. Acum, el a trecut definitiv în eternitatea marilor pictori și de fiecare dată când îl evocăm retrăim momentele de simeză și povestire petrecute până nu de mult.

Iulia Cândea Daradici, mama familiei, este o forță a picturii, cea care demonstrează că fiecare fluturare de penel este o dedicație și o trudă în privilegiata sferă a creației plastice. Continuă să ”scrie” și, mai ales, să ilustreze capitolul din istoria artei românești care poartă numele său.

Sensibilă și delicată, de o frumusețe rară, Bogdana, în rolul de copil al familiei de pictori, își construiește temeinic și în tușe subtile propria operă. Trăiește minunea de a fi din această familie și se bucură de fiecare clipă de culoare și descoperire. Pictura este o treabă serioasă și foarte modernă, ne arată Bogdana, și, mai ales, o demonstrează în simezele pe care ne expune creațiile sale. De multe ori, împreună cu Iulia și Daradici, minunații ei părinți-pictori. (Marius Tița)

Iulia Cândea Daradici, Laura Dragomir, Bogdana Maria Daradici

Vernisajul expoziției văzut de fotograful Silviu Covaci

Tags: , , , ,


About the Author



Back to Top ↑