Eveniment

Published on ianuarie 6th, 2018 | by Marius

0

Expoziție BUZU la Five Plus Art Gallery din Viena

#fast food

expoziția personală a artistei Ana Ștefania Andronic BUZU

Argentinierstraße 41, Viena, Austria

4 ianuarie – 31 ianuarie 2018

            Evenimentul este susținut de FILDAS Art şi Catena Grup prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

Cu ocazia deschderii expoziției a fost lansat albumul de artă #fast food – Ana Ștefania Andronic BUZU, un volum ce conţine lucrări ale artistei, editat de FILDAS Art în limbile engleză și germană. Acest proiect editorial, alături de organizarea expoziției este sponsorizat de Anca Vlad, Președinte de Onoare al Asociației Femeilor Creatoare în Arta Plastică și Președinte al Fundației FILDAS Art.

            Expoziţiile personale din ultimii ani, precum şi participările la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZUau investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafice”. Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ştefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti – Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi.

            Din 2010 până în prezent Ana Ştefania Andronic BUZU a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) în țară și străinătate. Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs “Marină” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011),  Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010),  AVANPREMIERE – Fashion and Life Style Festival, „Parada marilor branduri de moda” (Club The ARK, 2010) ş.a.  A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, precum și la Concursul Internațional de creație plastico – lirică eminesciană, de la Iaşi. In sepembrie 2016, i-a fost selecționata o lucrare pentru evenimentul ARTE in BUCURESTI cu tema IN-VARIABIL. Tot în 2016 a lansat o carte de colorat pentru adulti, „IMAGINARIUM”. A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso).

În 2017, la librăria Cărtureşti Verona a avut loc vernisajul expozitiei de grafică de șevalet, ”PERCEPȚII”  a Anei Ştefania Andronic BUZU – o expozitie  de „meditație și revelație”.  În mai 2017, la Galeriile Kretzulescu, în cadrul Târgul ART SAFARI 2017, ediţia a IV-a Galeria SENSO a participat şi a promovat lucrările artistei Ana Ştefania Andronic BUZU. Cu această ocazie a fost lansat şi albumul de artă #motion blur, un proiect realizat cu sprijinul fundaţiei FILDAS Art şi al Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă, volum ce conţine lucrări ale artistei.

 Galeria SENSO a participat în anul 2014 la Târgul de Artă Contemporary Art Ruhr (C.A.R), cu artiștii Anca Boeriu, Marius Burhan și Eduard Duldner, iar la ediția din 2015, cu artista Ana Ștefania Andronic (Buzu). La edițiile 2015 și 2017 ale Târgului de Artă ArtSafari, Galeria SENSO a participat tot cu Ana Ștefania Andronic (Buzu), dar și cu artistul Corneliu Vasilescu (2015). În perioada 14 – 17 septembrie 2017, Galeria  Senso a participat cu artiștii Nicolae Moldovan, Ion Anghel și Edith Torony, la Arena Berlin la cea de-a IV-a ediție a Târgului Internațional de Artă POSITIONS Berlin Art Fair din Germania. A fost prima galerie de artă din România prezentă la acest eveniment de mare anvergură din cadrul BERLIN ART WEEK.

Ana Stefania Andronic BUZU – Fast foods, fast wounds VI

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑