Eveniment

Published on martie 8th, 2016 | by Marius

0

Gabriela Culic: Revin în 8 minute, la Galeria ICR Berlin

 Gabriela Culic

 Revin in 8 minute

8 martie – 8 aprilie

12794441_1103892122974416_6632789104240026892_n

Institutul Cultural Român din Berlin organizează în spațiile galeriei proprii cel de-al treilea proiect expozițional din acest an, după succesul vernisării în lunile ianuarie și februarie a expoziției tematice de grup The Facets of Hyperconnectivity și a expoziției personale Stop cadru de Silviu Gheție.

Expoziția artistei Gabriela Culic Revin in 8 minute  cuprinde 8 lucrări de pictură în ulei și proiecția filmului „8″. Experiența audio-vizuală creată face trimitere spre un univers în plină mișcare, într-o alcătuire rotundă. În acest univers, zborul păsării constituie punctul de congruență a două forțe contrarii: tentația neantului și atracția pământului.Video-ul prezentat – ce constituie un film metaforă, cu multiple semnificații, în care narativitatea lipsește – cât și seria de 8 picturi, urmăresc crearea unei atmosfere, a unei lumi de detașare și de reflecție asupra întrebărilor existențiale. Expozitia urmărește să răspundă nevoii de introspecție a privitorului, dar și să o provoace.

Gabriela Culic a studiat pictura la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti. Artista a avut o serie de expoziţii personale în diferite galerii din București precum  Apollo, Galateca, Veroniki Art Gallery, European Art Gallery, iar lucările sale au fost incluse în numeroase expoziţii de grup, printre altele la Bruxelles, New York, Paris, Bratislava, Tour, Orleans, Poitier, Haga. A participat la Bienala Internațională de Pictură Chişinău 2015, unde a obținut Trofeul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei – Artmuseum.

mic

invitatie.mic

Gabriela Culic.3

Tags: ,


About the AuthorBack to Top ↑