Eveniment

Published on decembrie 3rd, 2021 | by Marius

0

Impresii de Inga Edu, la București

Centrul Cultural Mihai Eminescu

București, str. Jean Louis Calderon, nr. 39, Sector 2

Galeria Calderon Art Studio

IMPRESII

pastel

INGA EDU

6 decembrie – 6 ianuarie 2021/2

Marius Tița

Nu este o tehnică simplă sau ușoară, acest pastel, dar ne dăruiește efecte plastice aparte, de la difuz la intens, de la contur la accent, de la înalt la profund. Cei care merg pe acest drum sunt pasionați ai strădaniei creatoare, artiști adevărați, cu dedicație pe toată viața. Inga Edu a prins în pastel peisaje basarabene, pline de căldura evocării și emoția descoperirii unui spațiu aparte. Apoi a pus pe pânză sau hârtie multă artă impresionată de uimirile unei artiste de rezonanță. A văzut multe în lume iar spațiul românesc prinde contururi aparte în arta sa, pe care o prezintă de fiecare dată când este invitată în întâlnirile de lucru la nivelul înalt ale artiștilor tineri și frumoși.

Acum, Inga Edu ne propune o întreagă simeză de pastel, în mijlocul Bucureștiului, pe Calderon, la Centrul Cultural ce poartă numele Eminescului. Exclusiv pastel, în tușe aproape modelate, care învăluie observația profundă și construcția înaltă propusă de autor. Jocul cromatic se transformă într-o demonstrație serioasă, sobră uneori, fără echivoc și cu multă intensitate. De la translucidul mării la Veneția, albastrul infinit al orizontului ce unește apa și cerul, bărcile portului de agrement și Londra de secol XIX, la tușa de brad și de acoperiș de la Sinaia, la perspectivele Sighișoarei și la lumina satelor basarabene, cu străluciri de flori de primăvară. Este o reprezentare intensă, puternică, ai zice că nu mai există ezitare ci doar sensibilă și măiestrită muncă, în deschiderea unei noi respirații a acestui spațiu de expunere care ne promite multe întâlniri de suflet și de artă.

Vernisajul a avut loc luni, 6 decembrie. A prezentat Marius Tița

Inga Edu, artist expozant, Marius Tița, critic de artă

Tablou cu pictori, critic și manager – Gheorghe Zvarici, Marius Tița, Nicoleta Paninopol, Inga Edu, Vali Irina Ciobanu, Lucia Juncu, Vitalie Butescu

Tags: , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑