Eveniment

Published on iunie 23rd, 2020 | by Marius

0

Incontri Urbani, cu Paula Craioveanu și Nicola Darco, la Galeria Occidentului

Incontri Urbani

Paula Craioveanu                   Nicola Darco

Galeria Occidentului

str. Ernest Broșteanu 33 A, București

Important: accesul în clădire este permis doar cu mască de protecție iar purtarea ei este obligatorie pe tot parcursul evenimentului.

Vineri, 26 iunie 2020, de la ora 19, vă invităm la o seară de vernisaj în noul sediu al Galeriei Occidentului, din strada Ernest Broșteanu 33 A. Pe simezele galeriei se vor găsi lucrările a doi tineri artiști consacrați, prezenți în cataloage și expoziții individuale și de grup, din țară și străinătate: PAULA CRAIOVEANU, absolventă a Institutului de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București, doctor în arte vizuale, arhitect, artist și designer de interior, și NICOLA DARCO, absolvent al Institutului de Artă din Avellino, Italia, secția Grafică publicitară.
Doi artiști, două povești de dragoste desprinse din perioade trecute dar care-și revendică dreptul la neuitare.
PAULA CRAIOVEANU creează prin colaj sau asamblaj, prin explozii de culoare și asocieri neașteptate, folosindu-se de elemente de arhitectură istorică a Bucureștiului, o viziune subiectivă, fantastică asupra unui oraș ce se luptă să-și (re)găsească o identitate.
NICOLA DARCO dezvăluie, folosindu-se de tehnica specială a decolajului și de cromatica vintage specifică anilor ’50 -’60, fragmente din istoria posterului și afișului de film din perioada de glorie a cinematografiei italiene și americane când filmele cu Sophia Loren, Marcello Mastroiani, Marilyn Monroe sau James Dean, umpleau până la refuz sălile de de cinema.

Curatorul expoziției: Marius Tița

Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitație, cu respectarea măsurilor care se impun pe teritoriul României în starea de alertă COVID 19. Expoziția rămâne deschisă până pe 12 iulie 2020 și poate fi vizitată doar cu programare prealabilă.

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑