Infoagenda

Published on aprilie 14th, 2015 | by Marius

0

ISTOPIA – pictură la baștani, un creative cocktail de Ciprian Istrate la ferma de porci Bașta

Sâmbătă, 18 aprilie, ora 14 

eveniment inedit, unic în peisajul cultural romanesc

ISTOPIA

expoziția personală a pictorului Ciprian Istrate, organizată într-o porcărie.

Un eveniment al contrastelor în care întâlnim arta modernă contemporană prezentată într-un mediu neconvențional, multă eleganță dar și cizme de cauciuc și noroi, parfumuri scumpe ce se împletesc cu mirosul porcilor, mâncare rafinată, vinuri și șampanie servite de chelneri spilcuiți, prin noroi și pământ.

unnamed

Istopia este lumea lui Ciprian Istrate, creată la 25 de ani din ieșirea de sub comunism. Este o țară în care se poate orice, nu există dualitatea bine-rău sau limite, în care tu ești liber și îți poți crea propriul tău univers.
 
Are locuitori, născuți din trăirile artistului, gândurile și experiențele sale, din viziunea lui despre ceea ce înseamna «să fii». Personajele poartă amprenta a ceea ce le-a format, a ceea ce sunt, asimilând suma de experiențe trăite atât în regimul comunist cât și după, când «au scăpat» în libertate. Razboiul, posibil sau nu, vine în completarea acestor experiențe. Trăiesc, în momentul prezent, un fenomen aproape imposibil de imaginat, smuls parcă din cărțile de istorie, iminența participării într-un posibil război, obligate fiind de întregul sistem politic românesc dar și internațional.
 
Cu toate acestea, în Istopia se intampla lucrurile putin altfel. Locuitorii continuă să trăiască viața, acceptând totul așa cum vine, apelând în același timp la libertatea lor de a alege. Se căsătoresc, chiar și pe câmpul de luptă, fac selfie cu amintirile comunismului în spate, trăiesc experiențe, au dorințe, au pasiuni, recrează Rusia în timp ce primesc bilete de încorporare, caută pe câmpurile pline de istorie fragmente din amintirile trăite, își acceptă trecutul. Copiii experimentează liber deși societatea are pregătit deja softul de programare pentru ei iar tinerii încearcă să se elibereze de fabrica de tipare ce tinde să îi acapareze.
 
In Istopia viața curge indiferent de alegerile făcute de alții. Locuitorii aleg să fie ca ei. Comunismul, războiul, rușii, religia, Putin, UE, NATO, ONU sunt doar jocuri. Aleg cum să joace propriul rol pe această mare tablă de șah care este lumea, universul.

Roxana Pricop, PR Galeria Era, 0742.261.994

 

https://www.youtube.com/watch?v=o2UP6Thh_VA&feature=youtu.be

Tags: , , , ,


About the Author



Back to Top ↑