Infoagenda

Published on august 27th, 2016 | by Marius

0

Lansarea albumului de artă „Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine”

1  1.1

miercuri, 31 august 2016, ora 19 

Lansarea albumului de artă

„Bucureștii de azi. Viziunea artiștilor de mâine”

Colecția de azi, Editura C.M.Imago

la Galeria Contrast Icoanei din București

(str. Icoanei nr. 23, la intersecția cu str. Alexandru Donici)

a

La eveniment va fi expusă și o selecție din lucrările originale, care vor putea fi vizionate în perioada 31 august – 6 septembrie 2016, în prezența artistului Laurențiu Dimișcă.

 „Un proiect mare, mult mai mare decât am fi crezut noi la scrierea și dezvoltarea lui. A crescut cu fiecare activitate și moment care să ne îndrume către mai departe. Am crescut și noi o dată cu el, am descoperit lucruri noi chiar și despre noi înșine și am învățat și mai multe.

Provocările au fost multiple, inclusiv pentru Laurențiu Dimișcă, fiind și primele pânze inspirate de clădiri, arhitectură și poveștilor lor. În febra inspirației penelul l-a dus pe Laurențiu către noi valențe plastice, cu fiecare tablou a început să i se dezvăluie alte ferestre creative, iar stilul său a început ușor să evolueze către un nou ciclu.”

Fundația OUTSIDER ART

Un proiect experimental interdisciplinar aflat la granița dintre artă plastică, sensibilitate artistică și istorie, arhitectură, patrimoniu cultural material imobil. Scopul lui este a promova patrimoniul cultural turistic al Bucureștiului subliniind identitatea arhitecturală și istorică a capitalei României prin tehnici contemporane de reprezentare plastică.

35 de repere arhitecturale și istorice ale Bucureștiului au fost selectate de către Asociația Rhabillage și s-a făcut o documentare complexă asupra acestora, pentru a fi ulterior reprezentate plastic în viziunea artistului dr. Laurențiu Dimișcă – Noua Figurație – 30 dintre acestea, și a cinci artiști debutanți selectați prin concurs: Aida RADU, Alma BENEDEK, Konrad MIHAT, Marius MILEA și Mihaela Cristina ȘOLGA – Artă Experimentală -, care au participat la un atelier de pictură experimentală.

Toate lucrările plastice realizate au făcut parte din expoziția de artă în afara normelor, itinerată la București, Sibiu și Piatra Neamț cu scopul de a sensibiliza și inspira viitoare proiecte de salvare a patrimoniului arhitectural românesc prin abordări inovatoare.

2 3

Un proiect al Fundației OUTSIDER ART din Piatra Neamț, realizat cu sprijinul financiar al Administrației Fondului Cultural Național.

CONTACT: Arina Bianca Rusu

Manager de proiect, Fundația Outsider Art

+40 721 354 054

outsideart.org

facebook.com/35reperebucurestene

35reperebucurestene@gmail.com

Tags: , , , , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑