Piaţa de artă

Published on martie 21st, 2016 | by Marius

0

Licitația „Varietate în pictura românească”, la Goldart

Licitația „Varietate în pictura românească”

Miercuri 23 martie, ora 19

București, Intr. I. L. Caragiale nr. 1

Lucrări reprezentative pentru evoluția plasticii românești, surprind pe simeze temele abordate de mari artiști ca: Jean Neyllies, Jean Cheller, Nicolae Tonitza, C.D. Stahi, adevărat întemeietor de școală de pictură, dar și cele ale mai modernilor Ion Musceleanu, Otto Briese, Alexandru Mohy, Lili Pancu, Magdalena Rădulescu.

În prezenta expunere  remarcăm două portrete extrem de diferite, ”Portret de tânără cu evantai”, creaţie a pictorului Constantin D. Stahi, aflat  sub amprenta școlii müncheneze de pictură, care surprinde nu numai exteriorul agreabil, ci şi latura interioară, sensibilitatea şi drăgălăşenia „modelului”. Acesta contrastează cu expresivitatea și concretețea din ”Autoportret în fața șevaletului”  semnat Rudolf Schweitzer Cumpăna, în care tușele puternice construiesc volumele  și încadrează personajul în atmosfera care îl definește pe deplin.

Pastrăm tradiția de a promova  arta contemporană în cadrul licitațiilor noastre prezentând o selecție de opere semnate de: Rodica Toth Poiată, Ștefan Râmniceanu, Henry Mavrodin, Dumitru Gorzo, Paula Ribariu, Sorin Ilfoveanu.

În marea varietate de obiecte scoase la licitaţie  remarcăm o colecție de bijuterie europeană, ceramică extrem orientală, câteva piese stil Art Nouveau sau Art Deco, de la începutul secolului. Remarcăm prezența unui argintar din anii 1900 cu rare tacâmuri Christofle, Louis al XV-lea Chrysanthemes, create la mijlocul sec XIX de celebra casă de orfevrărie.


About the Author



Back to Top ↑