Eveniment

Published on noiembrie 30th, 2020 | by Marius

0

MECENA.ART – Not your usual gallery – un proiect cultural inovativ și unic în România

Prima galerie de artă imersivă și-a deschis porțile spre toți iubitorii de artă, la București. MECENA.ART – Not your usual gallery expune într-un mod inedit lucrările unor artiști români, oferind tuturor celor care îi vor trece pragul o experiență multisenzorială.
Prin fiecare expoziție se va crea un univers în jurul artistului, astfel încât vizitatorul să intre în atmosfera potrivită pentru a înțelege lucrările și autorul, iar mesajul să fie receptat.

MECENA.ART – Not your usual gallery se află în centrul Bucureștiului, pe strada 11 iunie, în incinta Fabrica. Spațiul era folosit în ultimii ani ca depozit, dar potențialul său a fost intuit de echipa noului proiect cultural.

MECENA.ART – Not your usual gallery este un spațiu artistic axat pe dezvoltarea unui nou mod de a privi o expoziție de artă și pe schimbarea către o nouă direcție în materie de expunere a artei plastice. Folosind lumină, sunet, miros, scenografie și efecte speciale, expozițiile MECENA.ART amplifică mesajul lucrărilor expuse și creează o lume nouă, desprinsă direct din pictură, sculptură, desen sau instalații, îmbinând realul cu fantasticul și arta plastică cu noile tehnologii. Astfel, accentul cade pe privitor și pe experiența pe care acesta o are în cadrul expoziției – de la ce mesaj primește până la emoția pe care i-o stârnesc lucrările și atmosfera lor.

“Ce facem noi diferit la MECENA.ART – Not your usual gallery este felul în care prezentăm lucrările; nu se apropie de nimic din ce există azi pe piață. Am ales să evităm varianta clasică, dar și varianta prea tehnologizată. Noi luăm lucrările de artă plastică și transpunem atmosfera lor în spațiul dat, folosindu-ne de lumină, sunet, efecte speciale, miros și scenografie.“ Silvana Dulamă-Popa – curator.

„De când l-am văzut am hotărât că este pentru noi – nu vrem doar să redăm arta comunității, ci și spațiile cu potențial, mai ales într-o perioadă dificilă. Este un statement care zice DA, se poate, există locuri și există artă și există oameni care vor să o vadă. Trebuie doar să le oferim contextul potrivit.” spune Alin Popa, director creativ.

Primul eveniment MECENA.ART construiește lumea imaginară din seria de picturi „SHE WAS HERE” ale artistei Sabina Elena Dragomir. Lucrările surprind relația dintre trup și suflet, căutând prin formă și culoare să împingă privitorul spre a descoperi propriile secrete și mistere. „SHE WAS HERE” e o poveste despre amintire, un omagiu adus ființei care poartă pe umeri întreaga umanitate – femeia.

Sabina Elena Dragomir este cunoscută pentru abordarea inedită a corpului uman feminin, prin prisma unor trăiri și emoții care pun accentul pe urmele pe care o persoană le lasă în timp și spațiu. Are 28 de ani și a urmat Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. De-a lungul carierei a expus în Roma, Atena, Spania, Portugalia sau Budapesta, în galerii sau la târguri de artă. În 2020 Sabina s-a stabilit în Italia, acolo colaborează cu mai multe galerii de artă contemporană și instituții culturale. Este în prezent mentor pentru bursierii din programele dezvoltate de Fundația Regală Margareta a României.

Expoziția are loc la MECENA.ART – Not your usual gallery, pe strada 11 iunie nr. 50, în incinta Fabrica.

Intrarea se face pe bază de bilet, care poate fi achiziționat de pe iabilet.ro, iar în spațiu se vor respecta măsurile impuse pentru evitarea răspândirii COVID-19.


About the AuthorBack to Top ↑