Infoagenda

Published on august 21st, 2016 | by Marius

0

Mihai Ionuț Grăjdeanu reprezintă România la Festivalul de Bandă Desenată de la Bruxelles

AFIS FETEDLBD

La invitaţia ICR Bruxelles, autorul de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu va participa în cadrul standului EUNIC, la Pavilionul Internaţional al Festivalului de Bandă Desenată de la Bruxelles. Evenimentul va avea loc în perioada 2-4 septembrie 2016, în Parcul Regal din Bruxelles, Belgia.

Conform ICR Bruxelles,  evenimentul este organizat de EUNIC Bruxelles (reţeaua europeană a institutelor culturale naţionale) şi reprezintă o platformă pentru promovarea artiştilor români de bandă desenată la Bruxelles. Cele 7 state participante la standul EUNIC sunt: Estonia, Polonia, Portugalia, România, Ţara Bascilor (Spania), Turcia şi Ungaria.

În cadrul meselor rotunde organizate de festival, Mihai Ionuț Grăjdeanu va susține două prezentări: “Current Trends in European Comics / Tendințe actuale în benzile desenate europene”(vineri 2 septembrie) și “Everyday Life in Comics / Viața de zi cu zi în benzi desenate (sâmbătă 3 septembrie).

La standul României din pavilionul EUNIC, planșele de bandă desenată semnate de Mihai Ionuț Grăjdeanu vor fi prezentate în expoziția “Tales of Romania / Povești din România.

Sâmbătă 3 septembrie și duminică 4 septembrie, de la ora 11:00, la standul României, Mihai I. Grăjdeanu va susține ateliere de bandă desenată cu tema: “How to create a story in comics / Cum să realizezi o poveste în benzi desenate”.

De-a lungul week-end-ului, artiștii invitați vor crea o frescă comună cu tema: Imaginați-vă Europa peste 100 de ani”.

Inițiat în 2009,Festivalul de Bandă Desenată de la Bruxelles promovează benzile desenate sub toate formele sale, atrăgând mai mult de 100.000 de vizitatori anual. Copii și adulți, amatori și specialiști, localnici și turiști sunt invitați la o gamă largă de activități, atât în Parcul regal (expoziții de autor, expoziții din muzeele de benzi desenate, sesiuni de autografe, standuri ale editurilor de bandă desenată, ateliere, spectacole pe timp de noapte) cât și în tot orașul (Parada de baloane cu personaje clasice din benzi desenate, Tintin Rally, excursii cu ghidaj gratuit etc).

fete_bd_2016_2     header bd

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑