Infoagenda

Published on februarie 25th, 2015 | by Marius

0

Mirabilism – arta care îți arată fericirea

rsz_mirabilism_afis

Dimișcă Studio/Gallery vă invită joi, 5 martie, la vernisajul expoziției „Dynamic field – Mirabilism”. Expoziția lansează în exclusivitate conceptul de mirabilism – arta în nuanțe de roz și verde, arta care decide să se descotorosească de negativitate și să abordeze subiecte candide. Artiștii care aderă la această mișcare refuză să prezinte publicului realitatea sumbră și gri. Scopul nu este să ofere ceva imaginar, care nu poate fi realizat. Scopul este să ofere altceva, ceva care să transforme nuanțele de gri și negru în roz și verde. Ei crează o nouă realitate, o realitate plină de culoare și de figurativ, o realitate pe care fiecare privitor și-o însușește, reușind astfel să își schimbe starea de spirit și spațiul care îl înconjoară.

Fondatorii acestei mișcări sunt artiștii Mimi Revencu și Laurențiu Dimișcă.

Mimi Revencu spune spune despre mișcare că este vibrație interioară în cel mai pur mod.

„Mi s-a spus că arta mea este plină de energie și că această energie se transmite privitorului. Am fost surprinsă să aud asta. Apoi din ce în ce mai multă lume mi-a spus același lucru, în mod spontan.

Pânzele mele au elemente care sunt reprezentate schematic, fiind un indiciu, dar și elemente redate în detaliu. Lucrările par o evadare într-o lume echilibrată, profundă, optimistă în care privitorul se încarcă de energie. Este ceea ce căutăm cu toții. Atunci când pictez, simt acea seninătate pe care cei mai mulți o simt în copilărie, atunci când nu avem grijile vieții de adult.”

Alături de Mimi Revencu și Laurențiu Dimișcă, s-au alăturat noii mișcării artistice și cunoscuții creatori Mădălina Dina, Angela Szabo, Vasile Soponariu. Expoziția va fi deschisă până pe 5 aprilie 2015 și este dedicată idealului feminin.

Prezintă criticul de artă Marius Tița.

Despre Dimișcă Studio/Gallery: Preocupat încă din 2008 cu introducerea pe piața românească de artă a mișcării Outsider Art, artistul Laurențiu Dimișcă înființează în 2010 Fundația Outsider Art cu scopul de a promova artiști naționali și internaționali prin evenimente, saloane internaționale de artă brută și expoziții în afara țării. În 2013 se înființează Dimișcă Studio/Gallery în inima Bucureștiului, galerie care expune constant artiștii din mișcarea artă brută și valențele ei (folk art, neue invention, artă naivă, artă marginală). Galeria este vizibilă la nivel internațional, fiind singura din Europa de Est de acest fel. Mereu în căutare de nume noi, galeria are deja un portofoliu de 100 de artiști din țări precum România, Franța, Spania, Elveția, Portugalia, Marea Britanie, Cuba, Argentina, SUA, Australia. De asemenea, Dimișcă Studio/Gallery își propune să facă arta accesibilă prin Outsider Art Fashion și MobilArt, două concepte dezvoltate de Laurențiu Dimișcă prin care îmbrăcămintea, accesoriile și mobila devin lucrări de artă de sine stătătoare.

Adresă: Strada General Eremia Grigorescu, nr. 24, București, în incinta Teatrului Țăndărică.

Program:

Miercuri – Sâmbătă

11:00 – 19:00

Pentru vizite în zilele de duminică, luni sau marți, vă rugăm să ne contactați.

Contact: e-mail: dimiscart@gmail.com

Laurențiu Dimișcă – Artist & Art Curator – 0743.678.627

Silvana Dulamă – Independent Art Curator – 0722.350.200

Site oficial: www.dimiscartgallery.com

Facebook: Fundația Outsider Art RO by Laurențiu Dimișcă

Tags: , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑