Eveniment

Published on martie 7th, 2015 | by Marius

0

Mirabilismul fie cu noi!

La începutul primăverii, la Dimișcă Studio/Gallery din București, Mirabilismul a fost lansat oficial și de atunci, tot oficial, este cu noi. A fost mereu acolo unde știam să vedem culorile calde și fericirea din noi, acum însă știm că vorbim de mirabilism. Venită special de la Piatra Neamț, unde își desfășoara viața și strădania artistică, Mimi Revencu ne-a oferit Manifestul Mirabilist în mai multe limbi. Și ne-a spus ce înseamnă această nouă fericită și colorată mișcare artistică:

Mirabilism-ul este arta clipei prezente, exprimata sincer si nemijlocit. Arta Mirabilis surprinde si este plina de candoare. Este arta in care te recunosti si te oglindesti ca om si care opreste sirul gandurilor pentru a te readuce in prezent, aici si acum, doar tu si opera de arta.

La poveștile de început ale Mirabilismului au vorbit Mimi Revencu, mama Mirabilismului, Laurențiu Dimișcă, gazda întâlnirii, guru al artei fără norme dar plină de bucurie, Vasile Soponariu, sculptorul detaliilor din aspirațiile de zbor, Marius Tița, istoricul artelor singulare și brute, Silvana Dulamă, critic și curator de artă de dinamism și mirabilism. Întâlnirea a fost luminată și colorată de prezența multor prieteni, fie ai creatorilor, fie ai curatorilor, oameni de mirabilă simțire, jurnaliști entuziaști, fotografi atenți și emoționați.

Fotografiile sunt realizate de Daniel Ciolac, Mimi Revencu, Marius Tița.

MR.12   1

4 8

Laurențiu Dimișcă, Mimi Revencu, Silvana Dulamă, Vasile Soponariu, Marius Tița

10 5

6 7

  9  11

12  DSC_6826

 2 3

MR.6 MR.2  MR.7  MR.10MR.11  MR.15

  MR.14  MR.5 1 MR.3 MR.4 DSC_6889

a b  MT

Marius Tița. Cristina Tița, Florin Filip

MR.8    14

Laurențiu Dimișcă, Mihnea Mihăilescu, Nora Cupcencu

MR.13   MR.1

Tags: , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑