Infoagenda

Published on mai 25th, 2016 | by Marius

0

Natura-Omul-Universul, album despre pictura lui Emil Ciocoiu

1.mic

Expoziția pictorului Emil Ciocoiu de la Muzeul Național Cotroceni, intitulată „Natura-Omul-Universul”, este completată de un excepțional album apărut în condiții grafice deosebite. Dedicat artei pictorului Emil Ciocoiu, albumul „Natura-Omul-Universul” cuprinde toate lucrările aflate în expoziție precum și o serie de realizări recente ale artistului cum ar fi ciclul de 6 pânze din cadrul evenimentului de muzică și pictură „Patria mea” de Bedřich Smetana, prezentate în luna martie, la Aachen, în Germania.

Textul critic al albumului este scris de Marius Tița, autor, de asemenea, al albumului monografic „Universul lui Emil Ciocoiu și Cosmosul din noi”, apărut în 2008. În album găsim și opinia despre opera lui Emil Ciocoiu a unor personalități ale criticii de artă, persoane publice și colecționari.

Albumul „Natura-Omul-Universul” poate fi găsit la magazinul Muzeului Național Cotroceni, la intrarea expoziției cu același nume a pictorului Emil Ciocoiu.

Coperta album Ciocoiu.mic  Pagina titlu

Afis-expo-Emil-Ciocoiu-624x882

Într-o lume brăzdată până şi pe retină de ziduri, garduri şi frontiere, pictura lui Emil Ciocoiu aboleşte aceste limite stridente și ne cheamă să privim în sus, spre înălțimea adevărată a Omului, spre nesfârșitul Universului, în armonii puternice de culoare pură, pictură adevărată pentru înălțare spirituală. (Marius Tița)

Tags: , ,


About the AuthorBack to Top ↑