Eveniment

Published on iunie 13th, 2022 | by Marius

0

”Nud în trei”, cu Vali Irina Ciobanu, Martina Grigoriță și Bogdan Pietriș

Marius Tița

Trei tineri artiști, două fete și un băiat, își reunesc operele și ne propun o simeză provocatoare – ”Nud în trei”. Este treabă serioasă, deși tentația de a glumi sau a emite imagini de spirit ne stăpânește pe tot timpul expoziției de la U Art Gallery, mult după aceea și de fapt, de când am aflat de ea.

Vali Irina Ciobanu, Martina Grigoriță și Bogdan Pietriș sunt pictori ce nu se tem de vreo temă sau subiect iar nuduri au pictat mereu, din când în când. Poate ar trebui să stabilim ce este acela un nud, când știm că îl avem în față, creat de vreun plastician. Nu vom lua în seamă procentele de piele dezgolită, că nu suntem în industria încălțămintei, să punem procente la piele și alte materiale. Atunci, un nud e atunci când corpul este cel cântat sau chemat să ne ajute în exprimare. Nudul este o temă larg răspândită, încă din vremea studiilor de atelier, pentru ca, mai târziu, să îi alocăm sentimente și manifestări, mesaje sau amintiri. Expoziția în discuție este numai și numai despre nudul feminin. Adică frumusețe, sensibilitate, senzualitate.

Cei trei artiști care au pus de o expoziție abordează nudul cu imaginația vârstei dar și cu știința acestui meșteșug al picturii.

Vali Irina Ciobanu

Vali Irina Ciobanu împletește sentimentele moderne ale dimineții, cu un clipit ștrengăresc din ochi, când îți dai seama că recunoști personajul ce joacă în respectiva pictură. Tușa de culoare capătă, uneori, reflexii metalice, aurii sau argintii.

Martina Grigoriță

Martina Grigoriță pornește de la trăsătura de creion de abia lizibilă și ajunge la spații ample de culoare, refuză entuziasmul și preferă teme neapărat serioase, de trufie a frumuseții dar și de tristețe grea ca o Cruce de Piatră.

Bogdan Pietriș

Bogdan Pietriș merge de la culorile calde, pastelate și ajunge la un clar-obscur bine susținut, de gothic cu fete frumoase și costumație provocatoare, de fapt puternice alegorii moderne.

Tags: , , ,


About the Author



Back to Top ↑