Eveniment

Published on martie 22nd, 2024 | by Marius

0

O revelație, pictura Anei Iulia Miheșan

Cu puțină îndrăzneală și cu multă sinceritate, am putea să recunoaștem în pictura Anei Iulia Miheșan revelația ultimilor ani în acest domeniu.

Este din ce în ce mai greu să fim surprinși de faptul că ar mai fi pe undeva un artist uriaș, de valoros și necunoscut. Ana Iulia Miheșan s-a școlit la Cluj, direct în arta celebrei școli de acolo. Apoi s-a stabilit în Grecia, la Atena, iar când copiii au crescut, a revenit cu îndârjire la șevalet.

Pictura sa este intensă, puternică și expresivă. Atmosfera este esențială și, cel puțin în ciclul recent expus la Muzeul Național al Țăranului Român subtilul joc clar obscur ne transpune în lumea picturii mari. De mult nu am mai văzut o așa expoziție aparte. De fapt, nu am mai văzut niciodată pictura sa pentru că simeza aparține lunilor recente, nici măcar un an, o perioadă intensă de descoperire reciprocă, plină de uimire și încântare. Artista descoperă scena bucureșteană a artei plastice iar publicul din capitala României cu entuziasm află despre o operă nouă, pictura Anei Iulia Miheșan.

Transcendence, Ana Iulia Miheșan, martie 2024, Galeria Nouă, Muzeul Național al Țăranului Român

Marius Tița, Ana Iulia Miheșan
Marius Tița, curator, Ana Iulia Miheșan, pictoriță, Virgil Nițulescu, manager, Muzeul Național al Țăranului Român

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑