Infoagenda

Published on ianuarie 22nd, 2020 | by Marius

0

Open Call / Bursa de cercetare Ștefan Câlția

Fundația Ștefan Câlția inițiază un proiect de analizare și documentare a operei artistului Ștefan Câlția (n. 1942) și lansează un apel prin care oferă două burse de cercetare.

Bursa se acordă pentru cercetarea întreprinsă de doi istorici de artă asupra tuturor lucrărilor realizate de artist până în prezent și se referă la identificarea, documentarea, examinarea și inventarierea lor, precum și la consultarea colecționarilor și a instituțiilor care le dețin, pentru a avea o acoperire completă și atentă a operei. Scopul cercetării este pregătirea unei expoziții dedicate artistului.

Bursa se adresează, în special, cercetătorilor și istoricilor de artă cu un interes pentru arta contemporană românească și parcursuri artistice începând cu anii ’70-’80. Perioada de cercetare oferă posibilitatea unui studiu aprofundat al evenimentelor și traseului lucrărilor de artă pe parcursul acestor ani. Bursierii vor avea posibilitatea să aprofundeze cunoștințele legate de istoria artei contemporane românești, să deprindă metodologii de cercetare și inventariere a operei, de la studiu bibliografic la fișarea fiecărei lucrări în parte.

Bursierii vor lucra îndeaproape cu artistul și Galeria Posibilă.

Mai multe detalii despre documentele necesare pentru aplicație puteți găsi aici: https://tinyurl.com/sl6zav4

Tags:


About the Author



Back to Top ↑