Reportaj

Published on octombrie 7th, 2020 | by Marius

0

Pepiniera culorilor de toamnă

Vernisajul a avut loc duminică, 1 noiembrie 2020, la Garden Center Group, Soseaua Alexandriei nr. 343, Bragadiru, Ilfov

Prezintă criticul de artă Marius Tița.

Pictură de Mugur Popa și Vali Irina Ciobanu

Restricțiile de tot felul, ce par a nu se mai termina, riscă să ne ia și toamna, după ce am ratat total renașterea de primăvară. Dar toamna este obligatorie pentru pictori, este ca vitamina D pentru toți oamenii, se face doar la soare, adică în aer liber. Și noțiunea de plein-air au inventat-o francezii tot pentru toamnă, când culorile o iau razna, se întrec în tonuri și imaginație, se schimbă rapid și îți pun paleta la grea încercare.

Tocmai acum, frații Ion și Ștefan Olteanu, adică Garden Center Group, i-au invitat pe pictori în pepiniera companiei de la Bragadiru, în mijlocul unei colecții impresionante de soiuri de plante, flori și copaci, care te amețesc frumos cu tonurile ireale de galben, roz, violet, și gata, roșu intens!

Întâlnirea de pictură de la pepiniera din Bragadiru a Garden Center Group este un fenomen în mișcare, un spațiu deschis pictorilor și cei care și-au pus deja, aici, culorile toamnei pe pânză sunt: Vali Irina Ciobanu, inițiatoarea acestui frumos eveniment, Lucia Juncu, Martina Grigorița, Mihaela Taşulea, Carmen Văideanu, Aura Ștefănescu, Stela Filip, Irina Venera Cojocariu, Dorin Apreutesei, Nora Cupcencu, Mugur Popa, Agnes Andrei, Daniel Turliu, Maria Stoian și Vasile Mureșan Murivale.

Garden Center Group oferă, din 2003, o gamă largă de servicii din domeniul peisagisticii astfel încât, peste tot în Romania, putem vedea proiecte sau plante ale acestei companii. Altfel spus, ”de la producția  și desfacerea de material  săditor, până la lucrări de  infrastructură”. Spațiul ocupat de pictori, în această toamnă, este unul dintre cele cinci puncte de desfacere de tip “showroom” din jurul Bucureștiului ale firmei.

Credit foto: Vali Irina Ciobanu, Agnes Andrei, Ion Olteanu, Marius Tița

Vali Irina Ciobanu

Nora Cupcencu

Martina Grigoriță

Mugur Popa

Ion Olteanu, de la Garden Center Group, cu un grup de pictori, critici de artă și susținători ai artiștilor

Vali Irina Ciobanu, la șevalet, pictură de Lucia Juncu

Stela Filip

Aura Ștefănescu

Vali Irina Ciobanu, Ion Olteanu

Ștefan Olteanu, Mugur Popa, Ion Olteanu

Marius Tița, Cristina Tița, Yan Su, Vali Irina Ciobanu, Ștefan Olteanu, Ion Olteanu

Dorin Apreutesei

Mihaela Tașulea, Mugur Popa

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑