Infoagenda

Published on iunie 16th, 2015 | by Marius

0

POTOP la ORIZONT

afis.mic

EXPOZIȚIA DE PICTURĂ

renovatio mundi

de

Ștefan

POTOP

Galeria ORIZONT, Bd Nicolae Bălcescu 23A, București

23 iunie – 7 iuie 2015

1.mic

Apocalipsa după Potop

Marius Tița

Dacă ne înhăităm cu meșterul Potop, trebuie să fim dedați la persiflare, la aciditate și la sarcasm. Totul în cea mai serioasă tratare plastică, pictură de stăpânire a fiecărei umbre de sentiment, de penel și săgeți coordonate la strop de adiere. Anturajul cu Ștefan Potop înseamnă să tai în carne vie, să tai chiar și în propria ta carne. Nu îl vedeți pe artist? Că doar este printre personaje, contribuind la corola de nebunii a lumii. Da, dar de acolo, din mijlocul lor, le spune celorlalți că i-a văzut, că știe cu ce se ocupă și cum văd ei conviețuirea cu noi și cu societatea omenească.

Indiscutabil, Ștefan Potop comandă muzica, el ia și hora înainte, el este și regele nebun dar și împăratul gol. Din cauza lui mă uit la un nud masculin ce ar fi fost alungat cu pietre din academiile proporțiilor antice și mă întreb de ce gesticulează cu două pensule, una gata să ne facă trăsături profunde, cu negru, alta cu roșu, care se ițește pudic de după o paletă îndrăzneață, după cum spun criticii de artă.

Veneția e de vină, până la urmă, așa că mă smulg din tentanta șarjă a meșterului Ștefan Potop și mă duc să-i văd pictura, să văd Pictură.

 8 7.Autoportret Venetian Vl

2.Pictorul Costica Filimon 3.Autoportret Venetian lll

Pictorul Costică Filimon                   Autoportret Venețian lll

4.Convivi 5.Trei satiri si o nimfa

Convivii                                                    Trei satiri și o nimfă

   Vernisajul a avut loc marți, 23 iunie 2015. Despre artist și opera sa a vorbit criticul de artă Marius Tița.

4 8 11

17 1816

15  9

37

36  35

14  1

28

3

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑