Eveniment

Published on februarie 23rd, 2015 | by Marius

0

Primăvara la Galeriile BMR

 

9 3

        Primăvara la Galeriile BMR

                                                            Cristina Tiţa

 Pentru ca primăvara să ajungă mai repede trebuie să ştie exact unde. Iar cel mai potrivit loc este în Galeriile BMR! Bogdan Mihai Radu, creatorul galeriei, s-a pregătit deja.

Expoziţia care se va deschide curând, pe 4 martie, adică într-o miercuri la ora 19,00, are aproape tot ce îi trebuie. O casa primenită, picturi care au invadat pereţii de culoare şi încăperile cu parfumul florilor doar pictate, deocamdată. Lipseşte doar primăvara, care pluteşte în aer.

Iar vizitatorii sunt aşteptaţi cu idei noi, de primăvară, desigur, şi cu nerăbdarea gazdelor gata de sărbătoare. Şi cum n-ar fi. Cei născuţi primăvara ştiu ei ce ştiu!

1 2

 GALERIILE BMR

ne invită la vernisajul expoziției

ADIO, FLORI! BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!

– ultima expunere cu tematică florală a pictorului Bogdan Mihai Radu –

Artistul Bogdan Mihai Radu vă invită miercuri, 4 martie 2014, ora 19, la Galeriile BMR, din Strada Semicercului Nr. 10, București la vernisajul expoziției „ADIO, FLORI! BUN VENIT, PRIMĂVARĂ!”

Evenimentul va reprezenta ultima expunere florală și anunță trecerea într-o nouă etapă artistică a pictorului Bogdan Mihai Radu, care a fost în dese ocazii comparat cu maestrul florilor, Ștefan Luchian.

 ”Marca BMR este asociată în primul rând cu florile, dar simt că trebuie să mă detașez de ele din punct de vedere artistic și să mă concentrez pe teme și abordări noi, în concordanță cu ceea ce simt și sunt în acest moment al vieții mele: un pictor orientat spre piețele mai dinamice si mai efervescente ale Occidentului, mai abstracte și non-figurative. Nu spun, nicidecum, că nu voi mai picta flori niciodată, dar o voi face în mod exclusiv și privat, o dată pe an, la începutul primăverii”, anunță artistul.

Prin tematica abordată, expoziția este în primul rând un omagiu adus femeii la început de primăvară, dar și un prilej pentru ca pictorul să facă cunoștință publicului cu primele patru lucrări ale lui Matei Stoian (13 ani), unul dintre elevii care s-au remarcat constant la „Prima lecție de pictură cu Bogdan Mihai Radu”.

Spațiul generos al galeriei este un cadru perfect de reîntâlnire al prietenilor și iubitorilor de artă, iar gazda evenimentului, împreună cu actrița, Rodica Popescu-Bitănescu, care va avea cuvântul de deschidere, vor pregăti o serie de surprize frumoase pentru toate doamnele și domnișoarele.

4 11

6 7

5   12

10 11 (2)

8

14  15

13

Expoziția va putea fi vizitată până la sfârșitul lui martie 2015.

Galeriile BMR sunt un spațiu expozițional polivalent care, pe lângă expunerea temporară a colecțiilor individuale sau de grup, vor păstra energia locului la cote ridicate prin organizarea constantă de cursuri diverse (vezi, de exemplu, „Prima lecție de pictură”), prin deschiderea atât către evenimentele comercial-corporatiste, cât și private etc.

Foto: Marius Tița

Partener media: LOGO artinfonews 1

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑