Infoagenda

Published on noiembrie 19th, 2015 | by Marius

0

Smaranda Milu Nemethi și “Lucruri Mărunte”

Artista Smaranda Milu Nemethi, împreună cu Mirela Trăistaru, curator, anunță vernisajul expoziției “Lucruri mărunte”, la Gallery Café, strada Leonida nr. 9-11, în București, pe data de 20 noiembrie 2015.

vizualuri - lucruri marunte

Colecția “Lucruri mărunte” este o serie de picturi în ulei realizate de artista Smaranda Milu, născută Nemethi, la 16 iulie 1981, în Carei. Artista, absolventă de arte plastice, cu studii și cu participări la expoziții în țară și în străinătate, după o perioadă de absență, revine în atenția publicului cu o nouă filozofie.

Spre deosebire de ultima expoziție intitulată Comunicare/Anatomia sărutului, din Palermo, Italia, care s-a caracterizat printr-un vizual intim senzual, de această dată, lucrările din colecția “Lucruri mărunte” surprind acel moment intim emoțional din viață, când cu respirația imperceptibilă și cu privirea imobilă, suspendată într-un punct familiar din spațiul fizic, atenția noastră este condusă spre interior. Atunci îngăduim gândului să zboare pentru a lua contact cu sinele cel mai pur, cel mai nealterat.

Lucrările din colecția “Lucruri mărunte”, care numără 50 de pânze, au fost inspirate de obiectele cu care artista s-a reîntâlnit în casa părintească: ceasurile tatălui ceasornicar, porțelanurile mamei educatoare, râșnița bunicii, jucării și obiecte care i-au populat copilăria petrecută în nordul Transilvaniei.

afis romana - LM  mic.1

Colecția pleacă de la obiectele de zi cu zi care evocă amintiri ascunse, adeseori uitate, ale copilăriei.

Primul din scopurile colecției “Lucruri mărunte” este acela de a absorbi atenția privitorului trimițându-l pentru o clipă, într-un timp și un spațiu al inocenței, al ordinii și al purității, așezându-i un zâmbet involuntar pe buze.

mic.2

Al doilea scop al expoziției este ca prin vânzarea lucrărilor, artista, diagnosticată cu cancer pulmonar, să obțină fonduri pentru achiziționarea tratamentului necesar tratamentului cancerului cu care a fost diagnosticata cu doi ani in urma.

www.helpsmaranda.com

Expoziția de pictură “Lucruri mărunte” își va deschide porțile la Gallery Café, strada Leonida nr. 9-11, București pe data de 20 noiembrie, ora 20 și va rămâne deschisă până pe data de 30 noiembie 2015, ora 20, când cvartetul de corzi Capricio, va susține un concert de închidere a expoziției.

Pentru mai multe informații despre expoziție și pentru donații pentru tratamentul de cancer al Smarandei, vă invităm să vizitați

http://gallerycafe.ro/

www.helpsmaranda.com

www.gofundme.com/helpsmaranda

www.smarandanemethi.com

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑