Eveniment

Published on noiembrie 6th, 2015 | by Marius

0

„Soleil de l’Est – vingt ans d’activité”, vernisaj și lansare de album

afis

Mai multe evenimente au fost marcate marți, 3 noiembrie 2015, la sediul central, din București, al Institutului Cultural Român. La 20 de ani de la înființarea oficială a Asociației „Soleil de l’Est”, la ICR a fost lansat albumul care sărbătorește această aniversare cu aproape 300 de pagini în care găsim, în formulă bilingvă, 106 biografii ale artiștilor care au participat la programele asociației, exemplificări fotografice ale activității acestora, evocări și amintiri, fotografii realizate de-a lungul celor două decenii de activitate în domeniu promovării artei românești contemporane. De asemenea, a fost vernisată o expoziție în principal a pictorilor din București participanți la programele Asociației dar nu exclusiv.

b

Evenimentul a fost onorat de participarea președintelui Asociației „Soleil de l’Est”, Michel Gavaza, a președintelui Institutului Cultural Român, gazdă a manifestării, Radu Boroianu, a directoarei Biroului pentru Europa Centrală și de Est al Organizației Internaționale a Francofoniei, Chantal Moreno, a secretarului de stat în ministerul românilor de pretutindeni, Sebastian Hotca și a ambasadorului Franței, François Saint-Paul. Discursul critic a fost susținut de Marius Tița, curator al expoziției și unul dintre autorii albumului.

coperta

La expoziția deschisă la ICR cu ocazia lansării albumului „”Soleil de l’Est – 20 de ani de activitate/ Soleil de l’Est – vingt ans d’activité” participă Jan ALBU, Ion ATANASIU-DELAMARE, Kader Bekov, Dalia BIALCOVSKI, Nicolae BLEI, Elena UŢĂ-CHELARU, Dan CIOCA, Mariana CINTEANU, Bogdana CONTRAŞ, Gelu COSTEA, Daniel CRĂCIUN, Horea CUCERZAN, Gabriela CULIC, Radu DĂRÂNGĂ, Victor DIMA, Corneliu DRĂGAN-TÂRGOVIŞTE, Mihail GAVRIL, Ion GRIGORE, Ana-Ruxandra ILFOVEANU, Mirela IORDACHE, Nicolae IORGA, Lucian LICIU, Artem MIROLEVICH, Costin NEAMŢU, Lisandru NEAMŢU, Mircea NICOLAU, Letiţia OPRIŞAN, Maria OTETELEŞANU, Valter PARASCHIVESCU, Ştefan PELMUŞ, Emilia PERSU, Vasile POP-NEGREŞTEANU, Marilena PREDA-SÂNC, Valentin TĂNASE, Vasile TOLAN, Angela TOMASELLI, Corneliu VASILESCU, Teodor VESCU, Daniela ZBARCEA și Tiberiu ZELEA.

logo.1

logo.2

Fotografiile au fost realizate de Mihnea Tița și Alexandru Dinu-Șerban.

  3 2

Ascultându-l pe Radu Boroianu

    7 8

Marius Tița

  1524

17 26

   23  25

12 3

Cristiana Călinescu Fodor, Teodor Vescu, Corneliu Vasilescu, Mihail Gavril, Ana Maria Moraru, Cristina Tița, Vasile Tolan

2

35 1

Marius Tița, Chantal Moreno, Michel Gavaza

34

Vasile Tolan, Marius Tița, Cristina Tița, Emilia Persu

43  42

Cristina Tița, pictură de Mircea Nicolau

45

  48 58 

Vasile Pop-Negreșteanu          Mirela Iordache

55 56

Dan Cioca, Samar Draie, Vasile Pop-Negreșteanu

60

Daniel Crăciun și pictura sa

62 DSC00130_resize

    61

logo.2

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑