Infoagenda

Published on iunie 24th, 2015 | by Marius

0

Târgul artiștilor independenți – TAI, la Galeriile BMR

TAI-afis.mic

Galeriile BMR deschid pentru publicul iubitor de artă plastică

TÂRGUL ARTIȘTILOR INDEPENDENȚI – T.A.I.

– prima ediție, 27 iunie – 1 iulie 2015 –

Evenimentul, unic în România, va începe sâmbătă, 27 iunie 2015, ora 14,

în Strada Semicercului 10, București, și va dura până pe 1 iulie 2015, ora 18.

Expun artiști aparținând tuturor mediilor de exprimare plastică: pictură, grafică, fotografie, sculptură, video, medii mixte, instalație. Organizatorii oferă două premii pentru doi dintre artiștii participanți, constând în câte o expoziție personală, care va fi organizată în toamna lui 2015.

Juriul care îi va alege pe cei doi câștigători este format din Mihai Sârbulescu, lector univ. dr. la UNArte București, Marius Tița, critic de artă, și Bogdan Mihai Radu, fondatorul Galeriilor BMR.

 Argumentarea din spatele acestui demers este făcută de Bogdan Mihai Radu: „Dacă până acum câteva zeci de ani, accesul la operele de artă era apanajul unei elite, iar pictorii erau niște rara avis, prezentul ne pune în fața unei oferte deosebit de bogate din partea artiștilor plastici, și ei tot mai mulți la număr, pe zi ce trece. Or, tocmai datorită acestei „democratizări a artei”, valoarea – artistică și, mai ales, pecuniară – a unei lucrări a devenit foarte relativă, de vreme ce tot mai mulți pretind că se pricep la artă. În ecuația valorii amintite și în relația vânzător-cumpărător, noi nu intervenim nicidecum pentru a fi un arbitru al frumosului în „lupta” cu kitschul (pe care le-o lăsăm de purtat criticilor); Galeriile BMR lansează Târgul Artiștilor Independenți pentru a da ocazia celor nereprezentați ori nesusținuți de un sistem formal de valori/zare să acceseze piața bunurilor artistice, dar și pentru a crește numărul consumatorilor de artă (aici sunt incluse toate relativizările legate de valoare), timorați fie de lipsa de cunoaștere în domeniu, fie de prețurile prohibitive ale Establishment-ului.”

La rândul său, Liviu Mihai, co-proprietar al Galeriilor BMR, declară că „TÂRGUL ARTIȘTILOR INDEPENDENȚI T.A.I. este un eveniment marca Galeriile BMR, pe care ne dorim să-l transformăm într-un brand cultural național și chiar internațional. Ne propunem să-l organizăm o dată la 4-6 luni, în funcție de calendarul / agenda publică și de feedback-ul de la expozanți, respectiv vizitatori.”

Persoana de contact: Marian Enache, Business Manager, 0751 286 280, menache@galeriilebmr.ro

Galeriile BMR sunt un spațiu expozițional polivalent care, pe lângă expunerea temporară a colecțiilor individuale sau de grup, vor păstra energia locului la cote ridicate prin organizarea constantă de cursuri diverse, prin deschiderea atât către evenimentele comercial-corporatiste, cât și private etc.

www.galeriilebmr.ro

 

Tags: , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑