Infoagenda

Published on mai 26th, 2015 | by Marius

0

Time Based Arts @ Time Factor(y), la ICR

joi, 28 mai, de la ora 18, sediul ICR din Aleea Alexandru nr 38

Echipa Time Based Arts @ Time Factor(y) din cadrul departamentului de Sculptură al Universității Naționale de Arte din București vine la ICR cu o provocare- lansarea și promovarea unei discipline, în premieră națională, sub forma unui curs opțional în curricula Universității Naționale de Arte din București.

Time Based Arts este un fenomen relativ nou în arta contemporană, care însumează acele forme artistice de exprimare care au propria durată ca dimensiune. Cu alte cuvinte, ele au atât o dimensiune, cât și o desfășurare în timp. Studenții care vor urma aceste cursuri vor fi pregătiți să dobândească o viziune plastică și conceptuală unitară, pentru a realiza un eveniment cultural, un festival, o colaborare creativă.

De asemenea, ar fi capabili să coordoneze și să promoveze lansarea unui brand bazat pe un concept ce și-ar putea găsi astfel aplicabilitatea pe lângă primării, întreprinderi, firme multinaționale sau de la nivel național și local, interesate de colaborarea cu personal format în mediul artistic.

Un astfel de curs interdisciplinar poate crea un segment nou în piața muncii, cel de producători / brokeri culturali.

După prezentarea TBA@TF(y) – concept, demersuri, realizări din perioada octombrie 2014 – mai 2015, va urma un “Performance” realizat de către studenții UNA în urma cursului urmat în anul universitar 2014-2015, pentru a exemplifica impactul direct asupra publicului al acestui gen de artă.

afis_tbicr mic

Tags: ,


About the Author



Back to Top ↑